Τρίτη 2 Μαΐου 2017

«Το Ισραήλ και η Τρομοκρατία είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος» – Ο Πρεσβευτής της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη Δρ Bashar Jaafari δίνει πόνο στα Ηνωμένα Εθνη.

Κείμενο της δήλωσης του Δρ Bashar Jaafari:
Επί σειρά ετών προειδοποιούμε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τη σοβαρότητα της καταστροφικής προσέγγισης για την τροποποίηση του περιεχομένου και των αναφορών στο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά τη Μέση Ανατολή. Η προσέγγιση αυτή επιδιώκει να μας απομακρύνει από τους κύριους στόχους μας και να αφαιρέσει το πραγματικό περιεχόμενο του θέματος της ημερήσιας διάταξης, το οποίο είναι το ζήτημα της κατοχής από το Ισραήλ των παλαιστινιακών, συριακών και λιβανικών εδαφών και των συνεχιζόμενων παραβιάσεων των διαφόρων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας που το καλούν να αποχωρήσει από τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη, σύμφωνα με τα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967.


Παρόλα αυτά, ιδιαίτερη ανησυχία και αποτροπιασμός είναι το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της Γραμματείας ξαναγυρίζει προς αυτή την κατεύθυνση, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια της εντολής του και συνεχίζοντας σκόπιμα να μιλάει για την κατάσταση στο κατεχόμενο Συριακό Γκολάν. Το ζήτημα του Συριακού Γκολάν βρίσκεται στο επίκεντρο του θέματος της ημερήσιας διάταξης και αποτελεί βασικό μέρος της εντολής του κ. Mladenov ως Ειδικού Συντονιστή για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.



Έχουμε υποδείξει επανειλημμένα στον κ. Mladenov τη σοβαρότητα αυτής της προσέγγισης για την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας και την αποτυχία του να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο κατεχόμενο Συριακό Γκολάν.
Η χώρα μου τονίζει την αδιάλλακτη θέση της υπέρ του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και την καθιέρωση ενός ανεξάρτητου κράτους που να καλύπτει ολόκληρη την επικράτειά του, με  πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, καθώς και το δικαίωμα επιστροφής των παλαιστινίων προσφύγων, σύμφωνα με Ψήφισμα 194 της Γενικής Συνέλευσης (III / 1948).
Η συνεχιζόμενη, αμφίβολη σιωπή του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τις πολιτικές και τις πρακτικές του Ισραήλ ενθάρρυνε το Ισραήλ να συνεχίσει την πολιτική κατοχής και αποικισμού του.
Επίσης, ενθάρρυνε το Ισραήλ να παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμφώνου Αποκλεισμού των Δυνάμεων και του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορούν το Γκολάν, ιδίως αυτές που σχετίζονται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επιπλέον, ενθάρρυνε το Ισραήλ να προσφέρει κάθε είδους υποστήριξη σε ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες στην περιοχή απεμπλοκής του κατεχόμενου Συριακού Γκολάν, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατών του Μετώπου Αλ Νούσρα, μιας οντότητας που το Συμβούλιο θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και η οποία λαμβάνει Βοήθεια από το Ισραήλ στο κατεχόμενα Συριακό Γκολάν.
Επιπλέον, το Ισραήλ διευκολύνει τη διέλευση από τρομοκράτες της Front Al-Nusra κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, τους υποθάλπτει σε ισραηλινά νοσοκομεία και τους επιστρέφει στη συριακή επικράτεια για να επαναλάβουν τις τρομοκρατικές πράξεις τους. Το καθεστώς του Κατάρ χρηματοδοτεί αυτές τις κακόβουλες πράξεις. Το Ισραήλ όχι μόνο υποστήριξε αυτή την ομάδα, αλλά ξεκίνησε και πολλές αεροπορικές επιθέσεις, καταφανώς παραβιάζοντας τη Συριακή κυριαρχία και τη Συμφωνία Αποκλεισμού των Δυνάμεων, προκειμένου να υποστηρίξει τέτοιες τρομοκρατικές ομάδες. Το Ισραήλ επιτέθηκε στη Συρία στις 17 Μαρτίου στο Tadmor (Palmyra) για να υποστηρίξει-προστατέυσει την τρομοκρατική ομάδα ISIS (Da’esh), η οποία ήταν εκεί εκείνη την εποχή.



Τέτοια γεγονότα δείχνουν ότι το Ισραήλ και η τρομοκρατία είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Όταν δηλώνουμε ότι το Ισραήλ και η τρομοκρατία είναι ουσιαστικά δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, μιλάμε για μια μακρά ιστορία της Σιωνιστικής τρομοκρατίας, η οποία βασίζεται ουσιαστικά σε ένα θεμέλιο εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Στόχος του είναι να σκοτώσει άλλους, να τους εκτοπίσει και να παραβιάσει τα δικαιώματά τους. Βασίζεται σε έναν ψευτό μύθο ενός θρησκευτικού κράτους που είναι απατηλό και δεν έγινε δεκτό από κανέναν διεθνή νόμο και κανόνα. Είναι ένα κράτος που δεν σέβεται την ελευθερία, την ισότητα ή τη δικαιοσύνη.
Όταν ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κατοχής ρωτά για τις αιτίες της τρομοκρατίας και της αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή, προσφέρουμε στοιχεία και αποδείξεις σε αυτόν και σε άλλους που σκοπίμως εκμεταλλεύονται αυτό το φόρουμ για να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα και να μας αποσπάσουν από την αντιμετώπιση των πραγματικών απειλών που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Μια οντότητα που καταλαμβάνει εδάφη και κάνει τους ανθρώπους πρόσφυγες δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι δημοκρατικός ή να τηρεί τις ανθρώπινες αξίες. Οι εκπρόσωποί του δεν μπορούν να μιλήσουν για χάος και όπλα μαζικής καταστροφής.
Η ίδια η οντότητα συνεχίζει να στρεβλώνει την ιστορία με την κατάπαυση των εδαφών, την οικοδόμηση οικισμών και τη διεξαγωγή σφαγών κατά των αραβικών λαών που ζουν υπό την κατοχή της. Είναι το μόνο κράτος που διαθέτει οπλοστάσιο πυρηνικών, βιολογικών και χημικών όπλων και προστατεύεται από μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία έχουν ακόμη απορρίψει επανειλημμένα κάθε πρωτοβουλία για τη δημιουργία ζώνης πυρηνικών όπλων στη Μέση Ανατολή.



Ο κόσμος δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι η οντότητα ιδρύθηκε βάσει της Διακήρυξης του Balfour, η οποία είχε σοβαρό αντίκτυπο στην ιστορία της ανθρωπότητας επιτρέποντας, για πρώτη φορά στην ιστορία, τη δημιουργία μιας ρατσιστικής οντότητας που αποκλείει τους άλλους και Βασίζεται σε μια εξτρεμιστική θρησκευτική ιδεολογία, η οποία δεν την κάνει να διαφέρει από το ISIS (Da’esh) και ακόμη χειρότερα.
Αυτή η οντότητα απολαμβάνει τη στήριξη μόνιμων μελών του Συμβουλίου που ισχυρίζονται ότι επιδιώκουν την ειρήνη και την υλοποίηση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των λαών, αλλά εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη χειρότερη κατοχή που ο άνθρωπος έχει βιώσει ποτέ.
Επαναλαμβάνουμε την κυριαρχία της Συρίας επί του κατεχόμενου Συριακού Γκολάν, σύμφωνα με τα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967. Το δικαίωμα αυτό δεν είναι αμφισβητήσιμο. Είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα στο οποίο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός. Το κατεχόμενο έδαφος και η σωτηρία μας πρέπει να αποκατασταθούν και να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
Οι κατακτητές πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή μας στο Γκολάν αργά ή γρήγορα.

Οι αρχές της Συρίας απαιτούν να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ, την κατοχική δύναμη, να απελευθερώσει αμέσως τον Σύριο Sudqi Almaqt, που αναφέρεται ως Mandela της Συρίας, και τον Amal Abu Saleh. Και οι δύο ήταν φυλακισμένοι στο Ισραήλ απλώς για τη λήψη φωτογραφιών που αποδεικνύουν ότι το Ισραήλ, η κατοχική δύναμη, συνεργάζεται με το Μέτωπο της Αλ Nusra στο κατεχόμενο Συριακό Γκολάν. Τέτοιες φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις Δύναμης Παρακολούθησης των Ηνωμένων Εθνών, οι δυνάμεις των οποίων αναπτύσσονται σε ολόκληρο το Γκολάν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δύο Σύριοι συνελήφθησαν από το Ισραήλ.




Πηγή:
grothia.gr