Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΟΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ "ΣΟΦΟΙ" - ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΞΕΣΤΟΥΣ-ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ-ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΟΥΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΥΣ-ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ-ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΑΣΧΗΜΟΝΩΝΤΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΑΝ Ή ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ………(Grigoris Makrinitsas)


Το ότι υπάρχει ζωή στο σύμπαν σαν τη δική μας, ανώτερη ή κατώτερη, είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται ούτε και από τη σημερινή θρησκεία του Βατικανού.
Αν δεχτούμε ότι είμαστε μόνοι στο σύμπαν, τότε φαντάζει σαν να δεχόμαστε ότι ο δημιουργός θα πρέπει να ήταν νοητικά καθυστερημένος, για να κάνει τόσα τρισεκατομμύρια γαλαξίες χωρίς ζωή.
Ας παραδεχτούμε την απέραντη σοφία του λοιπόν και ας ψάξουμε να βρούμε τα αδέρφια μας των άστρων επιζητώντας την επαφή μας με τους ουρανούς.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΟΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ-ΠΟΛΥΣ ΚΟΠΟΣ-ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΕΤΗ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ-ΤΟ ΝΑ «ΦΑΙΝΕΣΑΙ» ΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΕΤΣΙ ΟΙ «ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ», ΟΙ «ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ»
ΚΑΙ ΟΙ «ΝΟΗΤΙΚΑ ΒΡΑΔΥΠΟΡΟΥΝΤΕΣ» δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί η παγκόσμια νοημοσύνη δε ζήτησε τη γνώμη τους όταν δημιουργούσε το σύμπαν, γι' αυτό επιτίθενται σε κάθε νέα ιδέα, ασχημονούν σε κάθε νέα ανακάλυψη της επιστήμης για το σύμπαν και αρνούνται τα πάντα, μόνο για την άρνηση.
Αν για παράδειγμα ένας ανόητος ακούσει ότι «υπάρχει θεός» αυτός απαντάει ότι δεν υπάρχει τίποτε κι ας είναι άσχετος με την υπερβατική πραγματικότητα.
Όταν ακούσει ότι ο Σωκράτης ήταν ο μεγαλύτερος σοφός του κόσμου, ο Ιπποκράτης ήταν πατέρας της ιατρικής, ο Πυθαγόρας ήταν ο μέγιστος μύστης, ο Πλούταρχος ήταν μέγας ιεροφάντης, ο ανόητος απαντάει ότι όλα αυτά είναι βλακείες και ζητάει αποδείξεις και ας είναι άσχετος με τη φιλοσοφία, την ιατρική, τα μυστήρια και τη θεουργία.
Όταν ακούει για τον υπερβατικό κόσμο προτάσσει το ακλόνητο επιχείρημα
«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ».
Έτσι στην εποχή μας οι ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ ΣΟΦΟΙ έχουν πληθύνει και γίνονται γνωστοί με τις ανοησίες τους και τη στείρα άρνηση.
Η παιδεία μάς παρέχει την τεκμηριωμένη γνώση, που δίνει στον άνθρωπο αυτοπεποίθηση και δυνατότητα κατανόησης των νέων ιδεών.
Αντίθετη της παιδείας είναι η μολυσματική νόσος της ψευτοπαιδείας, η οποία σκοτίζει το μυαλό, αρνείται την επιστήμη και προκαλεί σύγχυση, παράγει την εσφαλμένη γνώση, καλλιεργεί την ιδιοτέλεια, τη μικροψυχία και την ύβρη.
Η πνευματική σαβούρα των ημιμαθών νιώθει περιφρόνηση για την πνευματική καλλιέργεια.
Αντί της ανιδιοτελούς δημιουργίας και της προσφοράς στο σύνολο, ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ.
Δεν είναι ανόητοι αυτοί που ψάχνουν την αλήθεια μέσα από τα αρχαία μυστήρια.
Ανόητοι είναι αυτοί που δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη, πόσο μυστηριώδης, μεγαλειώδης και παράξενος είναι ο κόσμος στον οποίον ζούμε και ο οποίος συνεχώς θα μας αιφνιδιάζει. Αναλογιστήκαμε ποτέ την πορεία μας μέσα στον χρόνο και πόσες μυριάδες, μυριάδων προγόνων μας υπήρξαν για να δημιουργηθούμε εμείς;
Οι νεκροί πρόγονοι τού καθενός υπερβαίνουν σε αριθμό τους ζωντανούς όλης της γης.
Όλοι εμείς, οι απόγονοί τους, μεταφέρουμε, ασύλληπτες κυτταρικές πληροφορίες στο DNA μας, τις οποίες στις παλιές εποχές οι μύστες αποκωδικοποιούσαν με τα μυστήρια.
Στις μέρες μας απολαμβάνουμε τον ύπνο του δικαίου με τη θρησκεία να μας νανουρίζει για να μην ξυπνήσουμε και με το σύστημα να μας τρομάζει για να κλείνουμε τα μάτια μας και να μη βλέπουμε.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δε γνωρίζουν ότι ακολουθούν τον δρόμο που χαράσσουν εκείνοι που τους κυβερνούν αφού οι γνώσεις, οι σκέψεις και οι πράξεις δεν είναι δικές τους, αλλά αυτές που τους υπαγορεύουν οι άλλοι για να τους ελέγχουν.
Ο άνθρωπος της Γης έκανε ένα τεράστιο λάθος.
Αντί να λατρεύει τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ δημιουργό του, δημιούργησε ο ίδιος ένα ΛΑΝΘΑΝΟΝ ΕΙΔΩΛΟ, το έκανε πανίσχυρο και υποτάχτηκε στο δημιούργημά του, επιτρέποντας τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ανθρωπότητας που ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.


 «ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ» ΤΟΥ Κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ
Πηγή:
Grigoris Makrinitsas
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ