Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ένα παιδί που δεν έχει φάει ούτε ένα κόκκο ζάχαρη στη ζωή του τώρα είναι έτσι…

Η Grace Cooper είναι δύο και μισό χρονών τώρα και δεν έχει φάει ούτε ένα κόκκο ζάχαρης στη ζωή της.


Η μητέρα της Grace, η Shan, έχει πει δημόσια πως όταν η κόρη της φτάσει σε ηλικία που θα καταλαβαίνει τι της αρέσει να τρώει και τι όχι, δεν θα της επιβάλει αυστηρή δίαιτα. Το μόνο που θέλει είναι να δημιουργήσει καλά θεμέλια για την μελλοντική διατροφή του παιδιού της.
»Αν η Grace θελήσει να φάει κάτι δεν πρόκειται να την μαλώσω. Θα πάει στο μέλλον σε παιδικά πάρτι και θα φάει ότι θα έχει εκεί. Εγω δεν θα της πω όχι Grace μην το φας αυτό, φάε λίγο λάχανο που σου έχω φέρει.» λέει η μητέρα της.



H κυρία Cooper έχει ταλαιπωρηθεί στην ζωή της από αλλεργίες που είχε σε διάφορες τροφές, κάτι που την ανάγκασε να διαμορφώσει την διατροφή της γύρω από αυτό. Έτσι αφαίρεσε από την διατροφή της την γλουτένη και τελικά όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Όταν, λοιπόν, γεννήθηκε το παιδί της, μετέφερε αυτή τη διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε φρούτα και λαχανικά στο διαιτολόγιό του.


Από την δίαιτα αυτή εκλείπουν οι υδατάνθρακες, η ζάχαρη και γενικώς τα κατεργασμένα τρόφιμα και όπως λέει η Cooper η μεγάλη διατροφική αξία αυτής της δίαιτας είναι υπεύθυνη για το γερό ανοσοποιητικό σύστημα της Grace.


Ενώ η Grace κάνει πολύ παρέα με παιδάκια τα οποία τρέχει η μύτη τους ή βήχουν, δεν έχει κολλησει κάποια ασθένεια.
Σε όλη της την ζωή η Grace έχει αρρωστήσει μόνο μία φορά από ένα κρύωμα, πράγμα απίθανο για ένα τόσο μικρό παιδάκι.
Η μις Cooper πιστεύει πως τα παιδιά τρώνε ενστικτωδώς, ενώ αντίθετα οι ενήλικες τρώνε συναισθηματικά. Γι’αυτό προσπαθεί να δείξει από τώρα στα παιδιά της πως το καλό φαγητό σε κάνει να αισθάνεσαι και όμορφα.


Η μις Cooper λέει : «Σύντομα θα είναι αρκετά μεγάλη για να αποφασίσει τι θέλει να φάει. Πιθανώς κάποια στιγμή να έρθει γεμάτη από ζάχαρη και να μου πει μαμά δεν νιώθω πολύ καλά. Έτσι θα καταλάβει πως αντί να φάει 12 Cupcakes καλύτερα να φάει 3.
Οι γυναίκες συνήθως έχουν προβλήματα ακολουθώντας μία διαταραγμένη διατροφή. Γι’ αυτό θέλω να μάθω στην Grace να τρώει μόνο ότι την κάνει να νιώθει όμορφα και της δίνει ενέργεια. Έτσι, όταν μεγαλώσει θα μπορεί να ξεχωρίζει μόνη της τι είναι καλό γι’ αυτήν και τι όχι.»


Πολλοί ενήλικες δεν δείχνουν ποτέ στα παιδιά τους έναν καλύτερο τρόπο διατροφής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τι είναι πραγματικά καλό και τι όχι.» Το θέμα δεν είναι να είσαι αυστηρός και να απαγορεύεις στο παιδί σου να φάει οτιδήποτε ανθυγιεινό ή επεξεργασμένο, αλλά να του δημιουργήσεις κριτική σκέψη πάνω στο θέμα της διατροφής, ώστε να ξεχωρίζει τα υγιεινά τρόφιμα από μόνο του στο μέλλον και να ακολουθεί μία διατροφή που θα το βοηθήσει να ζει με περισσότερη ενέργεια και όμορφη διάθεση.
Ταυτόχρονα όμως, δεν πιστεύω πως πρέπει να καταπιέζουμε τον εαυτό μας σε θέματα φαγητού. Για παράδειγμα, άμα βρεθώ σε κάποιο εστιατόριο θα φάω οτιδήποτε υπάρχει στο μενού χωρίς να έχω τύψεις. «


Η γνωστή διαιτολόγος  Dr Rosemary Stanton θα πρότεινε στις μητέρες που σκέφτονται να ακολουθήσουν την δίαιτα της Cooper να προσέχουν ιδιαίτερα, καθώς όπως λέει η Cooper χρησιμοποιεί έναν κακό τρόπο διατροφής αφού το γεγονός ότι στην διατροφή της δεν υπάρχουν υδατάνθρακες και όσπρια το θεωρεί ανησυχητικό.
Λέει όμως, επίσης, πως την Grace την βοηθάει πολύ πως η μητέρα της ακόμα την θηλάζει. Με αυτό τον τρόπο το παιδακι παίρνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντισώματα που χρειάζονται για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και του ανοσοποιητικού του.



Τελικά το μόνο που είναι απαραίτητο για την διατροφή των μικρών παιδιών είναι η αποφυγή της ζάχαρης και των επεξεργασμένων τροφίμων και η αντικατάστασή τους απο φυσικά τρόφιμα.




Πηγή:
mymind.gr