Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟΣΗ ΓΝΩΣΗ;

Πού πήγε τόση γνώση;
Που βρίσκεται η άρρητη μικροτεχνολογία που κατασκεύασε τον μηχανισμό του ναυαγίου των Αντικυθήρων το -150; Λίγες μέρες μετά την ανάγνωση των επιγραφών του « αρχαιότερου υπολογιστή του κόσμου του Μηχανισμού των αντικυθήρων», ο αστροφυσικός Γιάννης Σειραδάκης παρουσίασε στις βρυξέλλες, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, για πρώτη φορά, αδημοσίευτο υλικό για τις πληροφορίες που μας δίνει ένα θραύσμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

«Ένα από τα θραύσματα που ανήκουν στον μηχανισμό των Αντικυθήρων και το οποίο ως τώρα δεν είχε μελετθεί και δεν ξέραμε το ρόλο του, είναι το θραύσμα D.
Έχει ένα γρανάζι με 63 δοντάκια και ένα περίεργο σχήμα, μοιάζει σαν φασόλι ή σαν νεφρό».
Η προσομοίωση της εξίσωσης του χρόνου, που έδειχνε ο μηχανισμός, ήταν αυτή του χρόνου που δείχνουν τα ρολόγια μας και του χρόνου που συναντάμε στα ηλιακά ρολόγια.
Όταν ο ήλιος ανατέλλει, η σκιά πέφτει προς τη Δύση. Έτσι δουλεύουν τα ηλιακά ρολόγια. Αλλά επειδή ο ήλιος δεν κινείται ομαλά στον ουρανό-όπως τα ρολόγια- γι`αυτό τον λόγο υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ της ώρας που δείχνουν τα ρολόγια και της ώρας των ηλιακών ρολογιών.Αυτή η διαφορά λέγεται εξίσωση του χρόνου.
Οι άλλες δύο αστρολογικές παρατηρήσεις που εξετάστηκαν αφορούσαν τη θέση από την οποία ανατέλλει ο ήλιος κατά την διάρκεια του έτους και την ανάδρομη πορεία των πλανητών.
Με την βοήθεια του νεοαποκτηθέντος τρισδιάστατου εκτυπωτή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έχουν αρχίσει να τυπώνονται τμήματα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, τα οποία μελετώνται.
«Μπορούμε να φτιάξουμε όλα τα γρανάζια και τους άξονες. Τα γρανάζια θα κοπούν αρκετά καλά, αλλά για τους άξονες είναι δύσκολο. Το να εγγραφούν οι επιγραφές είναι εξαιρετικά δύσκολο επίσης» αναφέρει ο καθηγητής Σειραδάκης.
Ο επιτηρητής του μουσείου του Λονδίνου Mάϊκλ Ράιτ μελέτησε επί χρόνια τα ευρήματα του αρχαίου υπολογιστή, στο ναυάγιο των Αντικυθήρων και κατάφερε να φτιάξει ένα όσο πιο πιστό αντίγραφο γινόταν.
Λειτουργούσε με ένα μοχλό για να « Αλλάζει τα δεδομένα του» που από πριν είχαν «φορτώσει» οι αρχαίοι πρόγονοι μας. Με τη βοήθεια γραναζιών και μεταλλικών ελασμάτων, ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΛΑΝΗΤΩΝ, πού γνώριζαν οι τότε αστρονόμοι,ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 365 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!!
Και μετά από αυτές τις γνώσεις των προγόνων μας,1500 χρόνια αργότερα ο Κοπέρνικος (1473-1543) και 1600 ο Γαλιλαίος (1564-1642) ονομάστηκαν πατέρες της αστρονομίας.
Οι επιστήμονες λένε ότι ακριβώς με την ΙΔΙΑ Φιλοσοφία λειτουργεί και σήμερα ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, όσον αφορά τους υπολογισμούς του.
Με τις τομογραφίες που έκαναν, με μηχάνημα 8 τόνων, στο μουσείο ανακάλυψαν ότι ο υπολογιστής που έχει μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων (υπολογιστής τσέπης),περιέχει πολλά μικρά γρανάζια, άξονες και βίδες.
Αλλά το ξάφνιασμα ήρθε όταν είδαν επάνω στις τόσο μικρές επιφάνειες των γραναζιών, γραμμένα ολόκληρα κείμενα τα οποία ήταν οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης του υπολογιστή, με μικροσκοπικά γράμματα τα οποία ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ Μ Ο Ν Ο ΜΕ ΑΚΤΙΝΕΣ ΛΕΪΖΕΡ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ!!!!!!
Το κείμενο ήταν:
ΕΣΠΕΡΙΑ= το βράδυ
ΥΑΔΕΣ ΔΥΟΝΤΑΙ ΕΣΠΕΡΙΑ= Οι Υάδες δύουν το βράδυ
ΤΑΥΡΟΣ ΑΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΛΕΙΝ = Ο Ταύρος αρχίζει ν`ανατέλλει
ΛΥΡΑ ΕΠΙΤΕΛΛΕΙ ΕΣΠΕΡΙΑ = Η Λύρα (βέγας) ανατέλλει το βράδυ
ΠΛΕΙΑΣ ΕΠΙΤΕΛΛΕΙ ΕΩΙΑ = Οι Πλειάδες ανατέλλουν το πρωί
ΥΑΣ ΕΠΙΤΕΛΛΕΙ ΕΩΙΑ = Οι Υάδες ανατέλλουν το πρωί
ΔΙΔΥΜΟΙ ΑΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΛΕΙΝ = Οι Δίδυμοι αρχίζουν ν`ανατέλλουν
ΑΕΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΛΕΙ ΕΣΠΕΡΙΟΣ = Ο Αετός (Αλτάιρ) ανατέλλει το βράδυ
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΔΥΕΙ ΕΩΙΟΣ = Ο Αρκτούρος δύει το πρωί.
…………………………………………………………………………………………..
ΠΡΟΕΧΟΝΑΥΤΟΥΣ…ΜΟΝΟΙ =Προεξέχοντας μόνοι
ΦΕΡΕΙΩΝΗΜΕΝΕ…φέρει από τις οποίες η μία
ΤΟΣΤΟΔΕΔΙΑ = και η άλλη
ΤΗΣΑΦΡΟΔΙΤΗΣ =της Αφροδίτης
ΓΝΩΜΩΝΣΥ =ο γνώμονας
ΗΛΙΟΥΑΚΤΙΝ =την ηλιαχτίδα
ΜΙΝΟΘΕΛΕΞΗΛΘΕΝ =απ` όπου βγήκε από
ΤΗΣΠΡΩΤΗΣΧΩΡΑΣ =την πρώτη χώρα
ΓΝΩΜΟΝΙΑΔΥΟΩΝΤΑΚΡΑ…ΦΕ ΡΟ =δύο γνωμόνια των οποίων τα άκρα φέρουν
ΤΕΣΣΑΡΑΔΗΛΟΙΔΟΜΕΝΤ = τέσσερα, το ένα δείχνει
ΤΗΣ OCL ΙΘL ΤΟΥ = τα 776 χρόνια, 19 χρόνια του
ΕΙΣ ΣΚΓ ΣΥΝΓΕΙΝΟΜΕΝΟΙ = 223συμβαδίζοντας
ΟΣΔΙΑΙΡΕΘΗ Η ΟΛΗ =ώστε να διαιρεθεί η όλη
ΕΓΛΕΙΠΤΙΚΟΙΣ = εκλειπτική
ΟΜΟΙΑ ΤΟΙΣ ΕΠΙΤΗΣΕ =παρομοια με εκείνα που πάνω στη
ΦΕΡΕΙΤΑ =φέρει τα.
Τα κείμενα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και τα στοιχεία είναι αστρονομικά και χρονομετρικά με βάθος χρόνου.
Ένας τέτοιος υπολογιστής για να γίνει, χρειαζόταν μελέτες, σχέδια, μοντέλα, πρωτότυπα και κυρίως ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
Χρειαζόταν επιστήμονες Μαθηματικοί, Γεωμέτρες, Αστρονόμοι, Σχεδιαστές, Μηχανικοί, Τεχνολόγοι, Τεχνίτες, Συναρμολογιτές κ.λ.π..
Όλοι αυτοί, υπήρχαν στην Ελλάδα και αν ναί γιατί τόση ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ;
Αυτές οι γνώσεις, δε βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη.
Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ της εποχής εκείνης;
Πού εξαφανίστηκε η τεχνολογία των προγόνων μας;
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ Η ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.
«ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ» ΤΟΥ Κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ