Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Πούτιν: Καμία ξένη δύναμη δεν θα μας υποδουλώσει!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
εκφώνησε ομιλία στην Παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα, στέλνοντας ανήμερα της επετείου από τη νίκη της Ρωσίας έναντι της ναζιστικής Γερμανίας ηχηρό μήνυμα σε Ανατολή και Δύση για την αποφαστικότητα της χώρας του να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της.


«Δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει καμία δύναμη που θα μπορούσε ποτέ να υποδουλώσει τον λαό μας! Πολέμησαν (οι παππούδες μας) μέχρις εσχάτων, υπερασπίζοντας την πατρίδα τους και έκαναν ό,τι φαινόταν αδύνατο! Γύρισαν πίσω τον αιματηρό οδοστρωτήρα του Β Παγκοσμίου Πολέμου (την ναζιστική Γερμανία), εξεδίωξαν τον εχθρό από τη γη μας, όπου τόλμησε να έρθει, συνέθλιψαν τον ναζισμό και τερμάτισαν τις φρικαλεότητες του! Και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι ήταν οι παππούδες μας που έφεραν την ελευθερία στην Ευρώπη και την πολυαναμενόμενη ειρήνη στον πλανήτη!», είπε ο Πούτιν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενώσει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση των κοινών απειλών και η Ρωσία είναι ανοικτή σε αυτό το είδος συνεργασίας.
«Η εντατικοποίηση των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του εξτρεμισμού, του νεοναζισμού και των άλλων απειλών. Είμαστε ανοιχτοί σε αυτό το είδος συνεργασίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης στην ομιλία του ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τυχόν επιθέσεις, καθώς οι προηγούμενοι πόλεμοι δίδαξαν τη Ρωσία να επαγρυπνεί.

«Θα συνεχίσουμε να φρουρούμε τη Ρωσία, όπως εσείς, οι στρατιώτες της Νίκης, και θα ενισχύσουμε τις παραδόσεις του πατριωτισμού, υπηρετώντας πιστά την πατρίδα. Τα μαθήματα του παρελθόντος πολέμου μας υποχρεώνουν να επαγρυπνούμε και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αποκρούσουν κάθε πιθανή επίθεση!», δήλωσε ο Πούτιν.




Πηγή:
triklopodia.gr