Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Την στιγμή που ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε συναντούσε τον Πούτιν, το ISIS ξεκίνησε μεγάλη επίθεση και κατέλαβε την πόλη Μαράουι στις Φιλιππίνες! (Βίντεο-Εικόνες)

Στη νήσο Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες – Φλέγεται η πόλη!

Τη στιγμή που ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ήταν στη Μόσχα για συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν, σε μια επίσκεψη στην οποία θα υπογράφονταν εξοπλιστικές-οικονομικές-εμπορικές συμφωνίες, ο ISIS ξεκίνησε μεγάλη επίθεση στα νότια της χώρας, στη πόλη Marawi.
Η κατάσταση κρίνεται πολύ κρίσιμη καθώς έχουν υψωθεί σημαίες που μοιάζουν με του ISIS σε πολλά τοπικά κτίρια ενώ έχουν αναπτυχθεί ελεύθεροι σκοπευτές και σημεία ελέγχου.
Ο στρατός ήδη κινείται προς την επαρχία Μιντανάο, όπου αναμένεται να λάβει χώρα μεγάλη επιχείρηση εκκαθάρισης.
Ο ISIS επιχειρεί στις Φιλιππίνες με το όνομα «Maute» ή «Islamic State of Lanao»

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ρ.Ντουτέρτε που έφτασε στη Μόσχα για επίσημη επίσκεψη, αναγκάστηκε να την διακόψει και να επιστρέψει στη Μανίλα.
Έτσι αναχωρεί από τη Μόσχα τη Τρίτη το βράδυ και όχι την Παρασκευή όπως ήταν προγραμματισμένο αρχικά.
Ο Ρ.Ντουτέρτε κήρυξε όλο το νησί Mindanao σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο Υπουργός Άμυνας, Lorenzana, ανακοίνωσε ότι αποστέλλονται στρατεύματα στο Marawi.
Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του προέδρου, Ερνέστο Αμπέλα από την Μόσχα.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ, είπε ότι η προσωπική συνάντηση μεταξύ Ντουτέρτε και Πούτιν που ήταν προγραμματισμένη για τις 25 Μαίου θα γίνει σήμερα μόλις επιστρέψει ο πρόεδρος από το Krasnodar.
Στις συγκρούσεις στις Φιλιππίνες μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί 3 στρατιώτες και υπάρχουν 12 τραυματίες.
Μέρος η και ολόκληρη η πόλη(ακόμη οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες)  Marawi  η οποία αριθμεί 200.000 κατοίκους είναι υπό τον έλεγχο του ISIS.
Στις Φιλιππίνες από τη δεκαετία του 1990 έχει εγκατασταθεί η Αλ Κάιντα ενώ από το 2014 η τοπική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ ορκίστηκε πίστη στο ΙSIS.

Δείτε φωτογραφίες μέσα από την πόλη Μαράουι με τους τζιχαντιστές στους δρόμους της:
Του Κώστα ΚομποθέκραΠηγή:
pentapostagma.gr