Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της UNESCO…

Μάιος 2, 2017
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν λαοί στον κόσμο που βλέπουν την Ιερουσαλήμ τόσο ιερή και σημαντική, όσο ο εβραϊκός λαός», γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι η UNESCO απέρριψε «την απλή αλήθεια» και εξαιτίας αυτού «το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «επιμένουμε στην αλήθεια, δηλαδή στο γεγονός ότι σε όλες τις περιόδους της εβραϊκής ιστορίας, η Ιερουσαλήμ έχει παραμείνει στην καρδιά του λαού μας».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ήταν ως απάντηση στην ψηφοφορία που έγινε σχετικά με την Ιερουσαλήμ από την Εκτελεστική Επιτροπή της UNESCO.

Η UNESCO καταδίκασε το Ισραήλ για «βλάβη στους ιερούς τόπους και στην ελευθερία της λατρείας στην Ιερουσαλήμ».

Η απόφαση αναφέρει ότι «οποιεσδήποτε ενέργειες που λαμβάνονται από το Ισραήλ, που είναι κατοχική δύναμη, προκειμένου να επιβάλει νόμους, δικαιοδοσία και διοίκηση στην Ιερουσαλήμ είναι παράνομες και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία νομική ισχύ».

Η UNESCO έχει υιοθετήσει κατά το παρελθόν επανειλημμένα ψηφίσματα που αρνούνται το δικαίωμα στο Ισραήλ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, Τώρα μιλάμε για τη Δυτική Ιερουσαλήμ και η απόφαση έχει ως στόχο την απονομιμοποίηση των κρατικών υπηρεσιών του Ισραήλ που βρίσκονται εκεί.

Εννέα από τα 54 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της UNESCO είναι μέλη της ΕΕ, (σημειώνεται) και αυτά είναι: Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Σλοβενία, Ισπανία και Σουηδία.




Πηγή:
(cursorinfo.co.il)