Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΥΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ!

Η ταινία του Oliver Stone «Οι Συνεντεύξεις Πούτιν» σπάει όλα τα κλισέ της δυτικής προπαγάνδας ενάντια στη Ρωσία και τον πολιτικό ηγέτη της.
Οι «Συνεντεύξεις Πούτιν» σε σκηνοθεσία του διάσημου αμερικανικού σκηνοθέτη Oliver Stone βγαίνουν στις 12-15 Ιουνίου 2017, ωστόσο έκαναν τα δυτικα μέσα ενημέρωσης να ανησυχούν και να φοβούνται ότι οι δυτικοί κοινοι άνθρωποι θα μπορούσαν να δουν απολύτως έναν άλλο Πούτιν που διαφέρει από την εικόνα που δημιούργησε η Δυτική Αντιρωσική προπαγάνδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα πιο επίσημα, παγκοσμιοποιημένα ΜΜΕ επικρίνουν τον Stone για την προσπάθειά του να «εξανθρωπιστεί η εικόνα ένος αυταρχικου ρώσου ηγέτη»..


Τα δημοσιευμένα αποσπάσματα των «Συνεντεύξεων Πούτιν» στο Internet μας δείχνουν ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας εμφανίζεται στην ταινία του Stone ως απολύτως απλό άτομο που οδηγεί αυτοκίνητο, παίζει χόκεϋ, ταϊζει άλογα και εργάζεται έξω. Ωστόσο, τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης χρησιμοποίησαν μεροληπτική κάλυψη για πράγματα που ήταν ενδιαφέροντα για τους θεατές τους που πάντα φωνάζουν ιστορίες ακρόασης σχετικά με τη δίωξη σοδομιστών στη Ρωσία ή αναφορές για «Ρωσική επιθετικότητα» ενάντια στη «δημοκρατική» Ουκρανία ή «ειρηνική, Στη Συρία.
Για παράδειγμα, ένας δημοσιογράφος από το The Daily Beast ονόμασε την ταινία Oliver Stone «άγρια ​​ανεύθυνη επιστολή αγάπης στον Βλαντιμίρ Πούτιν» στον τίτλο. Εκτός από το γεγονός ότι ο Πέτρος παρουσιάζεται ως όχι ο καλύτερος Αμερικανός δημοσιογράφος, αλλά μάλλον ιστορικός-ρεβιζιονιστής και απολογητής τέτοιων «δικτατόρων» όπως ο Ουγκό Τσάβες και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Επιπλέον, υπενθυμίζουν στον Stone για την ταινία του «Ουκρανία στη φωτιά», που λέει για την πλατεία του μαϊτάν και το πραξικόπημα το 2014. Σύμφωνα με την άποψη του παγκοσμιοποιημένου περιοδικού, αυτή η ταινία είναι «μια παράξενη προπαγάνδα του Κρεμλίνου».
«Ο Πούτιν αρνείται ότι η Ρωσία ήταν ο επιτιθέμενη σχεδόν σε κάθε παγκόσμια σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένων των εισβολών της Γεωργίας και της Ουκρανίας. Π», λέει ο δημοσιογράφος του The Daily Beast.
Φυσικά, οι δυτικοί δημοσιογράφοι που εξηγούν όλα τα μέρη της ταινίας Stones δεν χάνουν την ευκαιρία να είναι σαρκαστικοι εναντίον του Ρώσου ηγέτη και να τον κατηγορούν για σεξισμό και ομοφοβία.
Ωστόσο, το πιο ενοχλητικό για αυτούς είναι η απάντηση του προέδρου στην ερώτηση του Stone σχετικά με τη διάκριση σεξουαλικών διεστραμμένων σύμφωνα με το νόμο που έγινε δεκτό το 2013 σχετικά με τον περιορισμό της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας. Ο Πούτιν δήλωσε ανοιχτά ότι δεν υπάρχει διάκριση στη Ρωσία, σε αντίθεση με ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής όπου εκτελούνται σοδομίτες. Στην αποσαφήνιση του αμερικανικού σκηνοθέτη – εάν ο ρώσος ηγέτης θα μπορούσε να πάει να ντους με ένα ομοφυλόφιλο άτομο σε ένα υποβρύχιο – «Η απάντηση του Πούτιν δεν είναι μόνο ομοφοβική, αλλά εντελώς επιθετική, σύμφωνα με το The Daily Beast.
Τι απάντησε ο Πούτιν; Ο πρόεδρος αποφάσισε να κάνει ένα αστείο και είπε ότι δεν θα πήγαινε έτσι ώστε να μην τον προκάλεσει και πρόσθεσε χαμογελά «Αλλά ξέρετε, είμαι δάσκαλος του τζούντο «. Στη συνέχεια, ο ρώσος ηγέτης είπε σοβαρά ότι πίστευε ότι ήταν καθήκον του να διατηρήσει τις παραδοσιακές αξίες και τις οικογενειακές αξίες. Και η φράση του δύσκολα θα μπορούσε να προκαλέσει συμπάθεια από τους υποστηρικτές του σοδομισμού.
Επίσης, πρέπει να δώσουμε προσοχή στην απάντηση του Πούτιν σχετικά με τον Edward Snowden, πρώην υπάλληλο της CIA και της NSA που έλαβε άσυλο στη Ρωσία. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας τονίζει ότι δεν πιστεύει ότι ο Snowden είναι προδότης, δεν μεταβίβασε καμία πληροφορία σε καμία άλλη χώρα που θα ήταν ολέθρια για τη δική του χώρα. Επιπλέον, ο Πούτιν λέει σαφώς ότι η Μόσχα δεν θα δώσει τον Snowden επειδή δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για την έκδοση και ο Snowden δεν παραβίασε τη ρωσική νομοθεσία.
Επιπλέον, ο Πούτιν εξέφρασε ανοιχτά τη θέση του απέναντι στο ΝΑΤΟ, που γίνεται όλο και μεγαλύτερο, επειδή το εντάχθηκε και το Μαυροβούνιο. Ο πρόεδρος είναι βέβαιος ότι το δυτικό στρατιωτικό μπλοκ είναι ένα απλό μέσο  της εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α. Δεν έχει συμμάχους, έχει μόνο υποτελείς της Ουάσιγκτον. Ο Πούτιν επίσης διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να λάβει αντίμετρα ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες της συμμαχίας.
«Δεν υπάρχει πλέον ένα ανατολικό μπλοκ, ούτε μια Σοβιετική Ένωση. Ως εκ τούτου, γιατί διατηρείται το ΝΑΤΟ; Η δική μου εντύπωση είναι ότι για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του, το ΝΑΤΟ έχει ανάγκη από έναν εξωτερικό εχθρό, υπάρχει συνεχής αναζήτηση για τον εχθρό … Σήμερα, το ΝΑΤΟ είναι απλό μέσο εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ Δεν έχει συμμάχους, έχει μόνο Υποτελείς. Μόλις μια χώρα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, είναι δύσκολο να αντισταθεί στις πιέσεις των Η.Π.Α. «, λέει ο καθηγητής του Καναδά.

Όσον αφορά την ταινία του Oliver Stone «Οι Συνεντεύξεις Πούτιν», θα έχουμε τη δυνατότητα να την εκτιμήσουμε αντικειμενικά στο εγγύς μέλλον.




Πηγή:
katehon.com
grothia.gr