Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Τερέζα Μέι: Οι νόμοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ίσως αλλάξουν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να εξετάσει αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εάν αυτό χρειάζεται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η πρωθυπουργός των Συντηρητικών σημείωσε πως η Βρετανία οφείλει να κάνει περισσότερα για να περιορίσει τις κινήσεις φερόμενων ως εξτρεμιστών ακόμη και εάν δεν έχει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να τους ασκεί ποινικές διώξεις.


Η Μέι έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές.
Έτσι όσοι ψηφίσουν σήμερα Τερέζα Μέι, ουσιαστικά ψηφίζουν το αποτέλεσμα της Κοινωνικής Μηχανικής που παίχτηκε σε βάρος τους: Πρόβλημα  – Αντίδραση – Λύση.
Στη χώρα του Όργουελ, ο συγγραφέας που προσπάθησε να προειδοποιήσει προφητικά τον πλανήτη γι’ αυτό που έρχεται, τελικά έμεινε να είναι “ένας αξιόλογος συγγραφέας”.
Ουδείς προφήτης στον τόπο του…

Liar Liar: Το τραγούδι εναντίον της Τερέζα Μέι που απαγορεύεται να ακούσουν οι Βρετανοί

Την κορυφή στα τραγούδια που μπορούν να κατεβάσουν οι Βρετανοί στο iTunes έχει καταλάβει το Liar Liar του συγκροτήματος Captain Ska το οποίο ασκεί σκληρή κριτική στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί και τα ψέμματα που έχει πει κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας της.
Παρόλα αυτά οι βρετανικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν μπορούν να το μεταδώσουν λόγω της εκλογικής νομοθεσίας που απαγορεύει τραγούδια που ασκούν κριτική ή στηρίζουν κάποιον υποψήφιο.
Η απάντηση της Μέι για το τραγούδι
Μιλώντας στο BBC Radio 1 του Newsbeat, η Μέι παραδέχθηκε ότι έχει ακούσει «λίγο» από το τραγούδι, το οποίο ήταν Νο.4 στα charts εκείνη τη στιγμή, και δεν ήταν «δεν είναι πολύ χαρούμενη γι ‘αυτό».

«Δεν μου αρέσει πολύ», είπε. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θα του άρεσε να ακούσει ένα τέτοιο τραγούδι για τον εαυτό του».





Πηγή:
nea.allnewz.gr