Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Τα ασανσέρ ελληνικής πολυεθνικής από το Κιλκίς κατακτούν την Κίνα!

Αναθερμαίνεται η ελληνική αγορά ανελκυστήρων αλλά σημαντική βοήθεια παίρνουν πολλές ελληνικές εταιρείες και από τις αγορές του εξωτερικού, όπου διαπρέπουν με εξαγωγές και νέα μερίδια απέναντι σε ισχυρούς διεθνείς ανταγωνιστές της αγοράς. 
Μια από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες με μεγάλη παρουσία στο εξωτερικό, η Kleemann, στο πρώτο πεντάμηνο 2017 είδε τις πωλήσεις της να εκτινάσσονται στην αγορά της Κίνας, καθώς σημαίωσαν αύξηση της τάξης του 144%.Φέτος για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, η τακτική γενική συνέλευση της Kleemann Hellas δεν απασχολεί το Χρηματιστήριο καθώς η μητρική του διεθνοποιημένου Ομίλου από τον Μάιο έχει αποχωρήσει από το Χ.Α.
Ωστόσο οι εξελίξεις στον Όμιλο Kleemann, είχαν και έχουν πάντοτε ενδιαφέρον γιατί ο συγκεκριμένος διεθνοποιημένος βιομηχανικός όμιλος με ενοποιημένες πωλήσεις 115,9 εκατομμυρίων ευρώ είναι ένας από τους πρεσβευτές της Ελλάδας που «παράγει και εξάγει» στην παγκόσμια αγορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις των συστημάτων ανελκυστήρων της Kleemann στην Κίνα- όπου ο όμιλος έχει παραγωγική βάση-  αυξήθηκαν στο πεντάμηνο του 2017 κατά 144% με δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης καθώς στη γκάμα προϊόντων συμπεριλαμβάνονται σταδιακά περισσότεροι κωδικοί και πιο αισθητικά αναβαθμισμένοι ανελκυστήρες.
Σύμφωνα με την οικονομική διεύθυνση του Ομίλου, στην πρώτη πεντάδα των πωλήσεων, εντάσσονται με σειρά κατάταξης η Ελλάδα, η Αυστραλία, η Ρωσία, η Αγγλία και η Τουρκία.

«Η ελληνική αγορά πράγματι παρουσιάζει άνοδο αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι προβλέπεται να φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα. Πέραν της κινεζικής αγοράς, ανοδικά κινούνται οι αγορές της Αυστραλίας, της Αγγλίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Γερμανίας, ενώ επιδίωξή μας για το 2017, δεν είναι η δημιουργία νέων θυγατρικών αλλά η ενίσχυση των νεότερων στο δίκτυο του Ομίλου, όπως σε Αγγλία, Γερμανία και Αυστραλία», εξήγησε ο κ. Κουκούντζος.
Η αγορά της Τουρκίας, που ήταν η πλέον ισχυρή σε πωλήσεις, για τον Όμιλο, το 2013, γνώρισε κάμψη λόγω της γενικότερης αναταραχής που έχει επηρεάσει και την οικονομία της γειτονικής χώρας, αλλά δείχνει να σταθεροποιείται σταδιακά, μετά τα γεγονότα που περυσινού πραξικοπήματος.
Η σταθερή ανάπτυξη που έχει επιτύχει ο Όμιλος Kleemann, εκτός από αύξηση στις πωλήσεις και στα κέρδη(ενοποιημένα κέρδη προ φόρων το 2016, στα 5,3 εκατ. ευρώ), προσθέτει και νέες θέσεις εργασίας,  καθώς στον όμιλο πέρυσι έφθασαν να απασχολούνται 1.249 εργαζόμενοι, έναντι 1.169 το 2015.
Να σημειωθεί ότι ο μεγάλος όγκος συστημάτων ανελκυστήρων και εξαρτημάτων παράγεται στο βιομηχανικό συγκρότημα της Kleemann στο ΒΙΠΕ Κιλκίς, ενώ παραγωγικές μονάδες έχουν επίσης οι θυγατρικές της Σερβίας και της Κίνας.

Όπως δήλωσε ο αναπλ. διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής κ. Νίκος Κουκούντζος, οι ενοποιημένες πωλήσεις στο διάστημα του πρώτου εξαμήνου καταγράφουν αύξηση της τάξης του 10% ενώ στόχος του Ομίλου είναι στο σύνολο του χρόνου, να διαμορφωθούν στα 125 εκατ. ευρώ. Αυτή η διψήφια ποσοστιαία αύξηση οφείλεται και στην πρόβλεψη των αγορών να κάνουν αυξημένες προμήθειες πριν τροποποιηθούν, στο δεύτερο εξάμηνο, ορισμένες παραγωγικές απαιτήσεις. 
Πηγή:
voria.gr
economy365.gr