Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ο Βόσνιος Ιντιάνα Τζόουνς: Ανακάλυψε άγνωστες πυραμίδες μεγαλύτερες από της Αιγύπτου!

«Διάσημος» αρχαιολόγος – ερευνητής ισχυρίζεται ότι βρήκε πυραμίδες παλιότερες και μεγαλύτερες από αυτές της Αιγύπτου.
Ο Βόσνιος αρχαιολόγος Σεμίρ Οσμανάγκιτς, έχει κάνει μερικές ενδιαφέρουσες αλλά και …»τολμηρές» δηλώσεις κατά την πάροδο των ετών, όπως ότι τα κρυστάλλινα κρανία των Μάγια δημιουργήθηκαν με κάποια άγνωστη προηγμένη τεχνολογία και ότι οι ίδιοι οι Μάγια είναι …εξωγήινοι.
Αν και μάλλον αυτά δεν μπορεί να τα αποδείξει, μια άλλη ανακάλυψη του μοιάζει πιο κοντά στην αλήθεια.

Ο Δρ Οσμανάγκιτς, αλλιώς γνωστός και ως ο Βόσνιος Ιντιάνα Τζόουνς, λέει ότι στην πατρίδα του, βρίσκονται μια σειρά από πυραμίδες που είναι οι μεγαλύτερες τεχνητές αρχαίες πυραμίδες – ακόμη μεγαλύτερες και από τα εντυπωσιακά μνημεία της Αιγύπτου.
Σε μια συνέντευξη του στην The Straits Times, ο Οσμανάγκιτς είπε: «Θα πρέπει αυτές να είναι όχι μόνο οι πρώτες πυραμίδες στην Ευρώπη, αλλά και οι μεγαλύτερες στον πλανήτη.




«Αυτό έχει σοκάρει πολλούς αρχαιολόγους, που θέλουν να διατηρήσουν το status quo, και δεν δέχονται εύκολα νέες και προοδευτικές ιδέες.»
Ο 55-χρονος αρχαιολόγος έφτασε για πρώτη φορά σε αυτούς τους ισχυρισμούς πίσω στο 2005, όταν είχε προσκληθεί να επισκεφθεί το βουνό Βισόκ0 στην κεντρική Βοσνία και Ερζεγοβίνη – και τα αρχαία ερείπια ενός κάστρου στην περιοχή.
Κατά την άφιξή του, ο Δρ Οσμανάγκιτς σημείωσε αμέσως τον πυραμιδοειδή λόφο. Μετά την «ανακάλυψη» και την έρευνα του στους γύρω λόφους, ο αρχαιολόγος δήλωσε ότι υπάρχουν πέντε πυραμίδες στην περιοχή.
Μια από τις εν λόγω πυραμίδες, που την ονόμασε «Πυραμίδα του Ηλίου», φτάνει σε ύψος τα 220 μέτρα – επισκιάζοντας έτσι την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, η οποία φτάνει τα 147 μέτρα.
Το 2006, οδήγησε μια αρχαιολογική αποστολή έτσι ώστε να επιβεβαιώσει την θεωρία του. Στις ανασκαφές, βρήκε ότι οι πέντε πυραμίδες συνδέονταν με μια σειρά από υπόγειες σήραγγες που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κατασκευάστηκαν πριν από 34.000 έτη. Αυτή η δήλωση όπως ήταν φυσικό συνάντησε τον ευρύτατο σκεπτικισμό από όλοι σχεδόν την επιστημονική κοινότητα, οι οποίοι λένε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.
Όπως ο καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, Kertis Runnels που μίλησε στην Daily Mail. Είπε: «Οι προϊστορικοί πολιτισμοί, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών χωριών της Νεολιθικής περιόδου [9.000 χρόνια πριν], και πριν από αυτούς στην παλαιολιθική εποχή των κυνηγών και τροφοσυλλεκτών, δεν είχαν πληθυσμούς αρκετά μεγάλους ή κοινωνικές οργανωμένες δομές που θα τους επέτρεπαν τη δημιουργία πυραμίδων σε μεγάλη κλίμακα.
«Τα πυραμιδικά σχήματα προσφέρουν τη μικρότερη αντίσταση στις φυσικές δυνάμεις, είναι οι πιο κοινές μορφές στη φύση.»
Παρ “όλα αυτά, ο ίδιος παραμένει προσκολλημένος στην «σταυροφορία του» για να αποδείξει την ύπαρξη των Πυραμίδων της Βοσνίας λέγοντας: «Είναι αλήθεια ότι μερικοί αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο, το Μεξικό, τη Γερμανία ή τις ΗΠΑ δεν μας καταλαβαίνουν σήμερα και γελούν με εμάς.
«Ωστόσο, πενήντα χρόνια από τώρα, οι άνθρωποι του τότε θα γελάνε με τους επιστήμονες του σήμερα και για την έλλειψη των γνώσεων τους.»
Ηλίας Σιατούνης



Πηγή:
crashonline.gr