Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Μέχρι τη Θεσσαλία τα σύνορα της πΓΔΜ στον χάρτη που παρουσιάστηκε στο Τορόντο

Ο γενικός πρόξενος της πΓΔΜ στο Τορόντο
Γιόβικα Παλατσέφσκι στην αλυτρωτική
εκδήλωση του Τορόντο
Σε αλυτρωτική εκδήλωση των Σκοπιανών στο Τορόντο, όπου συμμετείχε ο γενικός πρόξενος των Σκοπίων στον Καναδά και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ, παρουσιάστηκαν χάρτες με την αποκαλούμενη «Μεγάλη Μακεδονία», η οποία «ενσωματώνει» στο γειτονικό κρατίδιο ελληνικά εδάφη μέχρι τα όρια της Θεσσαλίας και τον Θερμαϊκό!


Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν φαίνονται ξεκάθαρα ένας χάρτης των Βαλκανίων όπου η Μακεδονία, από τη Θεσσαλία και την Ήπειρο έως τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο αποτελεί «έδαφος» των Σκοπίων, καθώς και σημαία με αστέρι της Βεργίνας.
Όλα αυτά συνέβησαν στο ετήσιο φεστιβάλ του Ίλιντεν και το παραδοσιακό πικνίκ των Σκοπιανών στο Τορόντο, την Κυριακή 6 Αυγούστου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον United Macedonians Organization of Canada και μάλιστα είχε διαφημιστεί μέσα από την εθνικής κυκλοφορίας καναδική εφημερίδα Toronto Star, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της ελληνικής ομογένειας του Καναδά.


Ο παραχαραγμένος χάρτης των Βαλκανίων και τα αλυτρωτικά σύμβολα

Η Αθήνα κατήγγειλε σήμερα την ενέργεια του Σκοπιανού πρόξενου και πλέον εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια στο τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ, αφενός δεν έχει γίνει επίσημα αποδεκτή η ημερομηνία της επίσκεψης από την πλευρά της πΓΔΜ, αφετέρου γίνονται δεύτερες σκέψεις στην ελληνική πλευρά μετά και τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις που έχουν γίνει από πολιτικό προσωπικό των Σκοπίων.



Πηγή:
Φωτογραφίες: balkaneu.com.
pontos-news.gr