Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Η ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ!!!

Μπορεί σαν πρόεδρος να έχει πολλά ακόμα να αποδείξει ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά σαν επιχειρηματία ουδείς μπορεί να τον αμφισβητήσει.
Η Άνγκελα Μέρκελ αντιμετωπίζει τον χειρότερο εφιάλτη της, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας απειλείται από την αντίστοιχη της Tesla που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία της Στουτγάρδης εξακολουθεί να μετράει τις πληγές της από τις πρόσφατες απαγορεύσεις για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα και το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων και τώρα αντιμετωπίζει την απειλή από την Tesla του Elon Musk που έχει μετακομίσει στην πόλη.


Τesla και Musk προσπαθούν να επωφεληθούν από τις αποτυχημένες προσπάθειες για την παραγωγή πράσινων οχημάτων, αφού οι Γερμανοί κατασκευαστές κατηγορήθηκαν ότι σχημάτισαν μυστική σύμπραξη για να κρύψουν τις λεπτομέρειες των τοξικών εκπομπών από τα αυτοκίνητά τους.
Οι γίγαντες της Daimler, της Volkswagen και της BMW κλονίστηκαν από τους ισχυρισμούς περί αθέμιτης σύμπραξης και τις συνέπειες από το σκάνδαλο, που απειλούν την εμπιστοσύνη ως προς τους πολύτιμους κατασκευαστές αυτοκινήτων της Γερμανίας, που ως γνωστόν αποτελούν έναν από τους πιο ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες στη χώρα.


Με το σκάνδαλο που απειλεί να γελοιοποιήσει την αυτοπροσωποποιημένη εικόνα της Γερμανίας ως προς την «φιλική για το περιβάλλον» βιομηχανική δύναμη της, η Telsa άνοιξε ένα κεντρικό κατάστημα στο κέντρο της Στουτγάρδης.
Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας της Γερμανίας, η Στουτγάρδη θα είναι η πρώτη πόλη που θα απαγορεύσει τα οχήματα ντίζελ για την καταπολέμηση του αυξανόμενου προβλήματος της ρύπανσης στην περιοχή.
Οι Γερμανοί στην αγορά για μια πράσινη εναλλακτική λύση στο αυτοκίνητό τους φαινόταν εντυπωσιασμένοι από την τακτική της Tesla, με τις μητρικές επιχειρήσεις να επιλέγουν τα περίχωρα της πόλης αντί του κέντρου για να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους.
Ο τοπικός επιχειρηματίας Reinhard Moeller είπε στον Guardian: «Αυτό εδώ είναι το μέλλον.
«Είμαι φανατικός της ποιότητας και η Tesla είναι απλά εντυπωσιακή.»
Η Μέρκελ και η Γερμανία έχουν δεσμευτεί να ηγηθούν παγκοσμίως σε καθαρές πηγές ενέργειας, ωστόσο πολλοί από τους ψηφοφόρους της δεν γνωρίζουν ότι το 40% της ενέργειας της χώρας προέρχεται από άνθρακα και λιγότερο από το ένα τρίτο από ανανεώσιμες πηγές.
Τον Ιούνιο, η κυβέρνησή της μπλόκαρε μια πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατασκευή υποχρεωτικών σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως τα Tesla σε χώρους στάθμευσης και μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών.
Ο Νόναλντ Τραμπ, από τον Μάιο έχει κηρύξει τον πόλεμο στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, υποσχόμενος να περιορίσει τις εξαγωγές αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια απροσδόκητη έκρηξη κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε τονίσει πως «Θα το σταματήσουμε αυτό!»
Νωρίτερα φέτος, ο κ. Τραμπ πρότεινε να επιβάλει φόρο 35% στις εισαγωγές αυτοκινήτων της χώρας.

«Αν θέλετε να κατασκευάσετε αυτοκίνητα για τον κόσμο, τότε σας εύχομαι ό,τι καλύτερο», είπε. «Μπορείτε να κατασκευάσετε αυτοκίνητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά για κάθε αυτοκίνητο που έρχεται στις ΗΠΑ, θα πληρώσετε 35 τοις εκατό φόρο.»




Πηγή:
hellasforce.com