Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ!!!

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΙΝ ΜΑΣ ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΝ.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΓΝΩΣΙΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗΝ ΤΩΝ ΩΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΩΣ ΘΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ (ΘΕΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ) ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΤΥΠΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ, ΟΠΟΥ Ο ΑΙΘΗΡ ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΟΤΕΡΟΣ.
ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΔΕΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΙΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ , ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ.

ΕΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΟΝ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΕΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΥΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΔΡΑΣΙΝ ΠΟΥ ΔΙΕΔΡΑΜΑΤΙΣΕΝ Ο ΕΛΛΗΝ ΕΙΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.
ΒΕΒΑΙΩΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙΝΟΙ (ΙΣΧΥΡΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΔΟΓΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ, ΚΟΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΡΑΞΑΝ ΑΠΕΙΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!
ΕΥΦΥΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΙΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ( Δ Ι Α Ι Ρ Ε Ι ΚΑΙ Β Α Σ Ι Λ Ε Υ Ε ) ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ, ΦΑΝΑΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΟΧΛΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΝ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΤΟΜΟΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ, ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΜΑΔΙΚΟΝ ΡΕΥΜΑ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΕΣ.

Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΜΒΑΠΤΙΣΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΜΠΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟ-ΣΟΦΩΝ (ΣΟΦΟΣ = ΣΟΝ ΦΩΣ - ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ) ΑΝΥΨΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΟΓΜΑΤΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑΝ, ΤΗΝ ΡΟΗΝ, ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΙΝ ΤΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΩΝ, ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΩΝ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΕΥΓΑΡΑΠηγές:
Βασιλική Ζευγαρά
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ