Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Ο Ν.Τραμπ επιτίθεται στο «βαθύ» αμερικανικό κράτος: «Το Κογκρέσο φταίει που είμαστε στα πρόθυρα πολέμου με την Ρωσία»

Επίθεση κατά του Κογκρέσου και του «βαθέως» αμερικανικού κράτους που επιχειρούν με παρανοϊκές κινήσεις να οδηγήσουν τον πλανήτη στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου με την Ρωσία με την ελπίδα ότι αυτή θα παραιτηθεί από το δικαίωμά της να έχει άποψη για τα τεκταινόμενα στον πλανήτη ως μεγάλη γεωστρατηγική δύναμη (σίγουρα η μεγαλύτερη μετά τις ΗΠΑ λόγω στρατιωτικής ισχύος και ακόμα και ισάξια λόγω πυρηνικής υπεροπλίας) εξαπέλυσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μέσω Twitter.


«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι σε ιστορικό και πολύ επικίνδυνο χαμηλό. Μπορείτε να ευχαριστήσετε το Κογκρέσο, τους ίδιους ανθρώπους που δεν μπορούν να μας δώσουν υγειονομική περίθαλψη!», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ εννοώντας ότι για πρώτη φορά οι δύο υπερδυνάμεις πλησιάζουν πλεόν στα όρια της πυρηνικής αντιπαράθεσης, αναφερόμενος στις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία με πρωτοβουλία του νομοθετικού σώματος της χώρας παρακάμπτοντας τον και χωρίς να λάβουν την έγκρισή του πραγματοποιώντας έτσι ένα είδος εσωτερικού «πραξικοπήματος»!
Επρόκειτο για επίδειξη ισχύος του «deep american state» εναντίον ενός εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου που όμως δεν υιοθετεί τα συμφέροντα του συγκεκριμένου παράλληλου «σκιώδους» συστήματος εξουσίας. 
Λόγω της τεράστιας πλειοψηφίας με την οποία ενέκριναν τις κυρώσεις τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και η Γερουσία, ο κ. Τραμπ δεν διακινδύνευσε ένα βέτο, καθώς το πιθανότερο ήταν ότι, με πλειοψηφία δύο τρίτων, τα δύο σώματα θα το υπερέβαιναν και θα τον ανάγκαζαν να υπογράψει τον σχετικό νόμο και θα προκαλούσαν μια ακόμη πολιτική κρίση η οποία τώρα θα ήταν περιττή σε αυτή τουλάχιστον την περίοδο.
Μέχρι αυτή την στιγμή ο Ν.Τραμπ έχει φανεί αδύναμος έναντι του Συστήματος αυτού το οποίο αντίθετα χάϊδευε επί μονίμου βάσεως την πρότερη διακυβέρνηση Ομπάμα η οποία και έχει υποστεί διαδικασία «αγιοποίησης» όπως και η αποτυχούσα προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χ.Κλίντον.
Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στην υγειονομική περίθαλψη αφορά την αδυναμία του Κογκρέσου, κυρίως της Γερουσίας, να εγκρίνει νομοσχέδιο για την ανάκληση και αντικατάσταση του Obamacare, νόμου της κυβέρνησης Ομπάμα ο οποίος αφορούσε την ασφαλιστική κάλυψη και την υγειονομική περίθαλψη στη χώρα.
Πηγή:
pronews.gr