Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΟ ΚΚΕ

«Δύο Κάπα κι ένα Ε, μετρητά στο ΚΚΕ»! Σύνθημα που ενώνει και δονεί (διαχρονικά) την καθοδήγηση των ελληνόφωνων μαρξιστών
Αυτή τη φωτογραφία κόψτε την, πλαστικοποιήστε την και φυλάξτε την καλά στο αρχείο σας. Δείχνει κάτι για το οποίο
όλοι ήμασταν πεπεισμένοι αλλά δεν μπορούσαμε να αποδείξουμε τόσο... θεαματικά.


Τι δείχνει; Στη σελίδα του facebook «Στηρίζουμε τον “Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας”» (https://www.facebook.com/Στηρίζουμε-τον-Ιστορικός-Συλλέκτης -Βέροιας-128037153879904) η λεζάντα της φωτό γράφει: «Η φωτογραφία είναι του 1949 από την επίσκεψη στελεχών του ΚΚΕ στη Γερμανία, καθώς το ΚΚΕ διατηρούσε, όπως γίνεται αντιληπτό, άριστες σχέσεις με τους Γερμανούς, προκειμένου το ΚΚΕ\ΔΣΕ να ενισχυθεί οικονομικά για να συνεχίσει τον συμμοριτοπόλεμο στην Ελλάδα, καθώς η ηγεσία του ΚΚΕ έβλεπε να έρχεται αναπόφευκτα η ήττα, όπου η συγκεκριμένη φωτογραφία εμφανίζει τον Γερμανό αξιωματούχο Σβότσερ (όρθιο), μέλος της Κ.Ε. του SED (Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα), να παραδίδει ένα χρηματικό ποσό ως βοήθεια στον Θανάση Γεωργίου (καθιστός), μέλος του ΚΚΕ, ενώ άξιον παρατηρήσεως είναι πως τα χρήματα βρίσκονται πάνω στη σημαία του “ΔΣΕ”, υπό το βλέμμα του στελέχους του ΚΚΕ».


Ω ναι! Το τιμημένο κόμμα έπαιρνε μετρητούλι από τους Γερμανούς πριν καν σχηματιστεί το κράτος της Ανατολικής Γερμανίας και τα σημαίνοντα στελέχη του φωτογραφίζονταν με το μαρούλι, τον μπερντέ, το μπικικίνι, πάνω στην παντιέρα του «Δημοκρατικού Στρατού»! Αυτό και μόνο τα λέει όλα για το «κόμμα του λαού» που σήκωσε τα όπλα εναντίον της πατρίδας κι αντί να απολογείται και να ντρέπεται για τα πεπραγμένα του τα νοσταλγεί και δηλώνει ότι θέλει να τα ξανακάνει.

Αυτό το συγκλονιστικό ντοκουμέντο έφερε στο φως ο Κανέλλος Ντόντος, απόστρατος αξιωματικός, αναγνωρισμένος συλλέκτης από το υπουργείο Πολιτισμού και διευθυντής του Βλαχογιάννειου Μουσείου της Βέροιας, όπου εκτίθεται και η συλλογή του με ιστορικά και συλλεκτικά κειμήλια, αναδεικνύοντας την ελληνική Ιστορία και όχι μόνο. Η ιστοσελίδα του μουσείου είναι http://www.historicalcollector.gr/.
Παναγιώτης Λιάκος


Πηγή:
dimokratianews.gr