Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Στα ύψη η δημοφιλία Ρωσίας και Βλ. Πούτιν στην Ελλάδα (Βίντεο)

Πρόσφατη έρευνα της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η ελληνική κοινωνία εμφανίζεται να είναι ιδιαίτερα θετική έναντι της Ρωσίας υπογραμμίζοντας σε δύσκολες γεωπολιτικές περιόδους την ισχυρή και χρόνια φιλία των δυο λαών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, θετική στάση τηρεί ποσοστό 57,3% των Ελλήνων. Ακόμα θετικότερες είναι οι απόψεις για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς το 67% των ερωτώμενων έχουν θετική γνώμη.


Ο Πούτιν όπως αναφέρει η «Καθημερινή» υπερέχει σημαντικά τόσο της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, που συγκεντρώνει αρνητικές ψήφους σε ποσοστό 56%, αλλά και του Ντόναλντ Τραμ με 73% αρνητικές ψήφους.Πιο αναλυτικά, στο ερώτημα «ποιον θα εμπιστευόσασταν περισσότερο για ηγέτη για παγκόσμια πράγματα», ο Πούτιν συγκεντρώνει 41,5%, η Μέρκελ 27,5% και μόλις 5% ο Τραμπ.
Ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται μάλιστα να υποστηρίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας από 43,5% των ερωτώμενων, συγκριτικά με την Γερμανίδα καγκελάριο με 29,5% ή τον Αμερικανό πρόεδρο με 20%.
Ωστόσο, η ελληνική κοινωνία εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική σε ορισμένα ερωτήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποσπά υψηλή δημοφιλία, όχι όμως και οι ΗΠΑ.
Την Ευρώπη φέρονται να προτιμούν για σπουδές οι Έλληνες. Στο ερώτημα επιλογής μιας χώρας για σπουδές, το 68% θα επέλεγε μια χώρα της Ε.Ε. και το 23,5% τις ΗΠΑ, ενώ για εργασία το 65% θα επέλεγε την Ε.Ε. και το 21% τις ΗΠΑ. Η Ρωσία συγκεντρώνει 3,5% και 4% αντίστοιχα.
Κρεμλίνο: «Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στρατιωτικά την Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας»
Ας θυμήσουμε ότι κατά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα το Κρεμλίνο υπογράμμισε την στρατιωτική και στρατηγική σημασία της Ελλάδας τονίζοντας ότι οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο δεν θα μείνουν αναπάντητες καθώς η ρωσική πλευρά τάσσεται υπέρ της Ελλάδος.
O Yuri Ushakov σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Β.Πούτιν, τόνισε ότι τα ζητήματα στρατιωτικής- τεχνικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας είναι πάντα πολύ σημαντικά γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει διαρκώς το πρόβλημα ανάσχεσης της Τουρκίας.
«Η Ελλάδα υποστηρίζει τις ρωσικές δράσεις στη Συρία γιατί βοηθούν στην εξαφάνιση μιας σημαντικής αιτίας παράνομης μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη από την οποία η Ελλάδα υποφέρει σημαντικά» δήλωσε ο Γιούρι Ουσακώφ, υποδιευθυντής του γραφείου του Ρώσου Προέδρου.
«Και οι δύο πλευρές ελπίζουν ότι οι δεσμοί στις κύριες σφαίρες συνεργασίας θα ενεργοποιηθούν με τη βοήθεια των επερχόμενων συζητήσεων και επαφών».
«Η Ελλάδα, η Ιταλία και άλλες χώρες συμφωνούν με την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών».
«Η Ελλάδα είναι εναντίον των δυτικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία αλλά είναι αναγκασμένη να συμφωνήσει με την πολιτική θέση της ΕΕ».
Βίντεο από την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα:







Πηγή:
pronews.gr