Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ

Αρκετές φορές θα έχετε ακούσει να μας λένε ότι το Αλφάβητο το πήραμε εμείς οι Έλληνες από τους Φοίνικες.(Μέγα ψεύδος).
Και να αναφέρουν ως πηγή της άποψης αυτής τον Ηρόδοτο.
Κανένας όμως από αυτούς δεν ερεύνησε σε βάθος (ίσως από δόλο για να διαστρεβλώσουν την αλήθεια) προς την αναζήτηση της αλήθειας.
Για πάμε όμως να δούμε λοιπόν τη είπε (και έγραψε) ο Ηρόδοτος και πολύ περισσότερο ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος των λεγομένων του.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Τερψιχόρη παρ.57-59.

Οι Γεφυραίοι, στους οποίους ανήκαν οι δύο άνδρες (Αρμόδιος, Αριστογείτων) που είχαν σκοτώσει τον Ίππαρχο, κατάγονταν, σύμφωνα με τα λόγια τους, από την Ερέτρια, όπως όμως εγώ υπολογίζω, ήταν ΦΟΙΝΙΚΕΣ, απόγονοι αυτών που ήρθαν με τον Κάδμο στην περιοχή που γνωρίζουμε τώρα ως Βοιωτία, όπου τους παραχωρήθηκε η Τανάγρα να χτίσουν τα σπίτια τους.
Μετά την εκτόπιση των Καδμείων από τους Αργείους, οι Γεφυραίοι εκδιώχθηκαν από τους Βοιωτούς και κατέφυγαν στην Αθήνα, όπου έγιναν δεκτοί στην κοινότητα με κάποιους όρους, που τους απέκλειαν από ορισμένα προνόμια που δεν υπάρχει λόγος ν' αναφέρω εδώ.
Οι Φοίνικες που ήρθαν με τον Κάδμο, ανάμεσα στους οποίους ήταν κι οι Γεφυραίοι, αφού εγκαταστάθηκαν στη χώρα, εισήγαγαν στην Ελλάδα μερικά επιτεύγματα, από τα οποία το σπουδαιότερο ήταν η γραφή που ως τότε ήταν άγνωστη στους Έλληνες, "όπως εγώ πιστεύω". (μόνο αυτός κανείς άλλος).
Στην αρχή χρησιμοποιούσαν τους ίδιους χαρακτήρες με όλους τους Φοίνικες, αλλά, καθώς περνούσε ο καιρός κι άλλαζε η γλώσσα τους, άλλαξαν το σχήμα των γραμμάτων τους. Εκείνη την εποχή, οι περισσότεροι από τους Έλληνες τους Ίωνες διδάχτηκαν τα γράμματα από τους Φοίνικες και τα υιοθέτησαν, με μικρές αλλαγές, για δική τους χρήση, ονομάζοντας τα πάντα πολύ ορθά Φοινικική γραφή.
Οι Ίωνες λένε και <τομάρι> τον πάπυρο, μια έκφραση που έχει επιβιώσει από την αρχαιότητα, όταν ο πάπυρος ήταν πολύ δυσεύρετος, και χρησιμοποίησαν τομάρια γιδοπροβάτων για να γράφουν.
Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλοί λαοί που χρησιμοποιούν αυτό το υλικό.
Στον ναό του Ισμηνία Απόλλωνα στη Θήβα της Βοιωτίας είδα εγώ ο ίδιος τρίποδες με χαραγμένες επιγραφές με Κάδμειους χαρακτήρες, που δεν διαφέρουν και πολύ από τους Ιωνικούς.
Και τώρα ο Βοιωτός Μυσταγωγός από την Χαιρώνεια ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, δίνει την απάντηση στον Ηρόδοτο (και σε όλους όσους πιστεύουν ψευδώς, στην περί Φοινικικής Γραφής), μέσα από το σύγγραμμα του "ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑΣ" παρ.31.

Ο Αριστοφάνης ο Βοιωτός έγραψε πως ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ζήτησε από τους Θηβαίους μισθό αλλά δεν του έδωσαν και πως, όταν προσπάθησε να συζητήσει και να συναναστραφεί με τους νέους της Θήβας, οι άρχοντες της πόλης τον εμπόδισαν, επειδή ήταν αγροίκοι.
Ο ίδιος ο Ηρόδοτος όμως δίνει μαρτυρία υπέρ του ισχυρισμού του Αριστοφάνη με τις κατηγορίες που επιρρίπτει εις βάρος των Θηβαίων, άλλες ψευδείς, άλλες για να κολακεύσει άλλους και άλλες από ΜΙΣΟΣ και ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ προς αυτούς.
Ο Πλούταρχος αντικρούει τον ύποπτο ρόλο του Ηροδότου, για όσα αναφέρει περί δήθεν Φοινικικής προέλευσης του Ελληνικού Αλφαβήτου.
Τι μας λέει δηλαδή ο Πλούταρχος:
Ότι ο Ηρόδοτος έφθασε στην Θήβα και ζήτησε από τους άρχοντες της πόλης μισθό οι Θηβαίοι τον περιφρόνησαν και δεν του έδωσαν.
Όταν θέλησε να συζητήσει και να συναναστραφεί με τους νέους της Θήβας, τον εμπόδισαν.
Οι Θηβαίοι τον θεώρησαν λαοπλάνο και τον απέλασαν.
Αυτό το γεγονός ήταν μεγάλη προσβολή για τον Ηρόδοτο.

Ο Ηρόδοτος έχοντας μεγάλη πικρία, θέλησε να πάρει ένα είδος εκδίκησης για την προσβολή αυτή που ένιωσε από τους Θηβαίους.
Σκέφτηκε, να τους προσβάλει, (μέσω Φοινικικού Αλφαβήτου και με αναφορές περί Γεφυραίων και Φοίνικων) αμφισβητώντας την Ελληνική τους καταγωγή, κάτι που για την εποχή εκείνη ήταν ότι χειρότερο για έναν Έλληνα.

Αυτή είναι η αλήθεια και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο Ηρόδοτος έγραψε όλες αυτές τις κακοήθειες.

(Ο Ηρόδοτος αφού προσπάθησε να εργασθεί και σε άλλες πόλεις, κατέληξε τελικά στην Αθήνα, ανέπτυξε στενή φιλία με τον Περικλή ο οποίος, σαν έξυπνος πολιτικός γνώριζε καλά την διάδοση των πληροφοριών. Φρόντισε να του δώσουν οι Αθηναίοι αρκετό χρυσό με αποτέλεσμα ο Ηρόδοτος να γράψει ευνοϊκά για αυτούς).

Η Φοινικική γραφή είναι μόνο Φθογγική γραφή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι τελείως διαφορετική από την Ελληνική.
Οι λέξεις γράφονται χωρίς κενό μεταξύ τους σε οριζόντιες στήλες και με κατεύθυνση από δεξιά προς τα αριστερά.
Όλα αυτά μας αποδεικνύουν περίτρανα, πως δεν πήραν οι Έλληνες το Αλφάβητο από τους Φοίνικες και πως η προέλευση της Ελληνικής γλώσσας και γραφής είναι Ελληνική και μόνο Ελληνική!!!
Αστέριος Χοϊλούς



Πηγή: