Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

"Ένας στους 40 αστυνομικούς κρίθηκε ακατάλληλος για οπλοφορία από τα ψυχολογικά τεστ"

http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2013/11/astynomikoi.jpg30.000 άνδρες του σώματος δεν έχουν περάσει ποτέ από τις επιτροπές ψυχολόγων

500 αστυνομικοί έχουν αφοπλιστεί συνολικά επειδή δεν κατάφεραν να περάσουν τα ψυχολογικά τεστ της επιτροπής ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει το σημερινό ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Καλαφάτη για την εφημερίδα Eλεύθερος Τύπος.
Από το 2009 όταν άρχισε η εφαρμογή του νόμου 3169/2003 έχουν περάσει από το ντιβάνι του ψυχολόγου 20.000 αστυνομικοί. Ένας στους 40 όμως απέτυχε στα τεστ κρίθηκε ακατάλληλος να φέρει όπλο ενώ ο αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι προτεραιότητα δόθηκε στην εξέταση των ομάδων «υψηλού κινδύνου», δηλαδή στους άνδρες που υπηρετούν στις μάχιμες υπηρεσίες, όπως τα ΜΑΤ, τα ΥΜΕΤ, τα ΕΚΑΜ και οι ομάδες Δέλτα, ΔΙ.ΑΣ. και Ζήτα.
Ο Ελεύθερος Τύπος αναφέρει πως παρά τις προσπάθειες των ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ. περισσότεροι από τους μισούς αστυνομικούς (30.000 άνδρες) δεν έχουν περάσει ποτέ από τις επιτροπές ψυχολόγων που βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 
«Δυστυχώς υπάρχουν ένστολοι που κάνουν ένοπλες υπηρεσίες χωρίς να έχουν περάσει ποτέ από ψυχολόγο. Θεωρούμε, πάντως, ότι το ποσοστό ακαταλληλότητας οπλοφορίας θα είναι μικρότερο στους υπόλοιπους 30.000 αστυνομικούς που δεν έχουμε εξετάσει ακόμα, διότι δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου», αναφέρει αστυνομική πηγή στην εφημερίδα.


Πηγή: