Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ!!! Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ!!!

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΛΑΒΕΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΘΕΣΕΝ!
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΝΥΣΕΙ. 

ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΙΚΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΝ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ -ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ/ΓΝΩΘΙ ΜΑΘΩΝ - ΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΙΝ  ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ (ΘΕΩΣΙΣ), ΟΤΑΝ ΦΘΑΣΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗΝ:
  • ΘΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ!
  • ΘΑ ΓΙΓΝΩΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΩΣ ΘΕΟΙ!
  • ΘΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΩΣ ΜΗΤΕΡΕΣ!
  • ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΕΙΣ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΔΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΝ ΤΟΥ  ΑΣΘΕΝΟΥΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ,  Ο  ΟΠΟΙΟΣ  ΚΑΛΕΙΤΑΙ  Γ Α Ι Α  ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ, ΠΡΟΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΝ ΘΥΣΙΑΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΙΣ (ΑΦΑΙΡΕΣΙΣ ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ)!


ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ "ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΙ ΧΑΛΕΠΗΝ ΟΔΟΝ" ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ, ΣΟΝΤΑΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ (ΔΟΞΑΣΙΕΣ) ΜΑΣ, ΟΤΙ "ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ" ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΙΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΗΝ ΑΠΟΨΙΝ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ.

ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΕΝΕΘΥΜΗΘΗΣΑΝ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΓΝΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΩΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΕΡΗΝ ΑΝΕΓΚΛΙΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΗΝ! 
ΕΙΘΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΩΜΕΝ!ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΕΥΓΑΡΑ
Στα «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑ» του Ξενοφώντα, στο βιβλίο Δ’ υπάρχει ο εξής αποκαλυπτικός διάλογος μεταξύ του Σωκράτη και του Ευθύδημου, σχετικά με την ύπαρξη της διάσημης επιγραφής που βρισκόταν επάνω από την είσοδο του Μαντείου των Δελφών «ΓΝΩΘΙΣΑΥΤΟΝ» τον οποίο αξίζει να παρακολουθήσουμε.

24. καὶ ὁ Σωκράτης, εἰπέ μοι, ἔφη, ὦ Εὐθύδημε: εἰς Δελφοὺς δὲ ἤδη πώποτε ἀφίκου;
ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Πες μου Ευθύδημε, έχεις επισκεφθεί ποτέ το Μαντείο των Δελφών;

καὶ δίς γε νὴ Δί᾽, ἔφη.
ΕΥΘΥΔΗΜΟΣ: Το έχω επισκεφτεί μα τον Δία και μάλιστα δύο φορές.

κατέμαθες οὖν πρὸς τῷ ναῷ που γεγραμμένον τὸ γνῶθι σαυτόν;
ΣΩ: Είχες λοιπόν την ευκαιρία, μπαίνοντας στον ναό, να δεις γραμμένο το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ;

ἔγωγε.
ΕΥ: Βεβαίως και το είδα!

πότερον οὖν οὐδέν σοι τοῦ γράμματος ἐμέλησεν ἢ προσέσχες τε καὶ ἐπεχείρησας σαυτὸν ἐπισκοπεῖν ὅστις εἴης;
ΣΩ: Μετά από αυτό λοιπόν τί από τα δύο έκανες; Φρόντισες να εφαρμόσεις το παράγγελμα της επιγραφής ή δεν επιχείρησες καθόλου να προσεγγίσεις τον εαυτό σου, ώστε να δεις ποιος πραγματικά είσαι;

μὰ Δί᾽ οὐ δῆτα, ἔφη: καὶ γὰρ δὴ πάνυ τοῦτό γε ᾤμην εἰδέναι: σχολῇ γὰρ ἂν ἄλλο τι ᾔδειν, εἴ γε μηδ᾽ ἐμαυτὸν ἐγίγνωσκον.
ΕΥ: Μα τον Δία, όχι καθόλου! Διότι δεν είμαι τόσο ανώριμος και άξεστος (ᾤμην) που να μην ξέρω ποιος είμαι. Υπέθεσα ότι γνωρίζω τον εαυτό μου. Θέλω να πω, είναι δυνατόν να μην τον γνωρίζω;

25. πότερα δέ σοι δοκεῖ γιγνώσκειν ἑαυτόν, ὅστις τοὔνομα τὸ ἑαυτοῦ μόνον οἶδεν,
ΣΩ: Μήπως όμως αυτό που γνωρίζεις είναι μόνο το όνομα του εαυτού σου, δηλαδή τα εξωτερικά σου χαρακτηριστικά, ενώ αγνοείς τις πραγματικές σου δυνατότητες (που κρύβει η ψυχή σου);

ἢ ὅστις, ὥσπερ οἱ τοὺς ἵππους ὠνούμενοι οὐ πρότερον οἴονται γιγνώσκειν ὃν ἂν βούλωνται γνῶναι, πρὶν ἂν ἐπισκέψωνται πότερον εὐπειθής ἐστιν ἢ δυσπειθής, καὶ πότερον ἰσχυρὸς ἢ ἀσθενής, καὶ πότερον ταχὺς ἢ βραδύς,
ΣΩ:Δεν θα έπρεπε να εξετάσεις τον εαυτό σου με ανάλογο τρόπο, όπως κάνει κανείς όταν θέλει να αγοράσει ένα άλογο; Εκτός από την εσωτερική του εμφάνιση, θα πρέπει να ενδιαφερθεί για μία σειρά ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων.
Θα πρέπει να εξετάσει αν είναι υπάκουο και πειθαρχημένο ή ανυπάκουο και απίθαρχο. Όπως επίσης, αν είναι δυνατό και πειθαρχημένο ή ασθενές και απείθαρχο, όπως επίσης και αν μπορεί να τρέξει γρήγορα ή αν κουράζεται εύκολα.

καὶ τἆλλα τὰ πρὸς τὴν τοῦ ἵππου χρείαν ἐπιτήδειά τε καὶ ἀνεπιτήδεια ὅπως ἔχει, οὕτως ἑαυτὸν ἐπισκεψάμενος, ὁποῖός ἐστι πρὸς τὴν ἀνθρωπίνην χρείαν, ἔγνωκε τὴν αὑτοῦ δύναμιν;
ΣΩ:Διότι όπως ακριβώς θα ενδιαφερόταν κάποιος να μάθει όλες αυτές τις επιδόσεις ενός ίππου, κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να ενδιαφερθεί να μάθει και τις αντίστοιχες προσδόκιμες επιδόσεις του ίδιου του τού εαυτού. Γνωρίζουμε λοιπόν πραγματικά ποια είναι η δική μας αξία και δύναμη;

οὕτως ἔμοιγε δοκεῖ, ἔφη, ὁ μὴ εἰδὼς τὴν αὑτοῦ δύναμιν ἀγνοεῖν ἑαυτόν.
ΕΥ: Από ότι φαίνεται Σωκράτη, αυτός που δεν προχωράει στην εφαρμογή του ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ θα αγνοεί υποχρεωτικά και τις εσωτερικές του δυνάμεις.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ακόμα και την εποχή της αρχαίας Ελλάδας, όπου ο Φιλοσοφικός τρόπος σκέψης βρισκόταν στο αποκορύφωμά του, κάποιος που θα εισερχόταν στον ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, παρόλο που θα ερχόταν υποχρεωτικά σε επαφή με το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ δεν ήταν δεδομένο ότι θα έδειχνε την απαιτούμενη προσοχή, όπως συνέβη χαρακτηριστικά με την περίπτωση του Ευθύδημου.
Θα πρέπει λοιπόν να κατανοήσουμε, ότι ο άνθρωπος εκείνος που θα αισθανθεί την ανάγκη να βελτιώσει την καθημερινότητά του και να ακολουθήσει μία κατάλληλη εξελικτική πορεία στην ζωή του, τέτοια που θα τον οδηγήσει στην αυτογνωσία, ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ανεξαρτήτως εποχής και χρόνου.
Αρκεί να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! (Γιώργος Χαραλαμπίδης) astrology.gr