Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

"Τι συνέβη με τον Ντάισελμπλουμ – Τον κάλεσε ο Γιούνκερ στη συνάντηση αλλά ο Τσίπρας δεν τον θέλει"

Τι συνέβη με τον Ντάισελμπλουμ – Τον κάλεσε ο Γιούνκερ στη συνάντηση αλλά ο Τσίπρας δεν τον θέλειΛίγες ώρες απομένουν από την κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις Βρυξέλλες.
Στο μεταξύ, δεν έχει ξεκαθαριστεί το αν θα παραστεί στη συνάντηση ή όχι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το Bloomberg μετέδωσε ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα είναι παρών στο ραντεβού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ το οποίο επικαλούνταν ευρωπαϊκές πηγές.
Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.  
Πάντως, ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times έδωσε μια διαφορετική εικόνα. Όπως έγραψε στο Twitter, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήθελε την παρουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση και γι' αυτό τον προσκάλεσε.
Ωστόσο, αυτό δεν άρεσε στον Αλέξη Τσίπρα που διαφώνησε με την παρουσία του επικεφαλής του Eurogroup στο ραντεβού των Βρυξελλών.
Στο θέμα επανήλθε ο Spiegel και λίγο αργότερα, με νεότερο tweet γράφοντας: «Δεν είμαι σίγουρος γιατί η Κομισιόν είναι τόσο νευρική σχετικά με την παρουσία του Ντάισελμπλουμ στη σημερινή συνάντηση. Άλλοι το επιβεβαιώνουν».





Πηγή:
kontranews.gr