Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

"Ρογκόζιν: Δυνατότητα τηλεχειρισμού για τα υπερσύγχρονα τεθωρακισμένα «Αρμάτα»"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmcBH7s7R8kTre24r3kk0ov4N5uCddirsrjpn8x0XC22MuRBehbt24VZ4XuM1VD908ofVJoCWznLDJLUqI_irtVy8a8lPaw1J4DNKk7v725OeJBSdU32gdIZboMreTEhY2FzElBxsicWC6/s1600/341.pngΤη δυνατότητα ανάπτυξης τηλεχειρισμού στα νέας γενιάς ρωσικά τεθωρακισμένα «Αρμάτα» ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκόζιν. Ο Ρογκόζιν, ο οποίος είναι επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας, είπε πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, αναφερόμενος στις προηγούμενες εκθέσεις των δυνατοτήτων αναβάθμισης των προηγμένης τεχνολογίας τεθωρακισμένων.

Εξάλλου σε συνέντευξή του χθες, Κυριακή, στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Uralvagonzavod που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την παραγωγή των «Αρμάτα», δήλωσε πως είναι ήδη προχωρά ο εξοπλισμός των τεθωρακισμένων με τηλεχειριστήριο.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε τα νέας γενιάς οχήματα μάχης στην Μεγάλη Παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης, στις 9 Μαΐου. Τα τεθωρακισμένα λειτουργούν με τριμελές πλήρωμα,σε θωρακισμλενη κάψουλα στο μπροστινό μέρος. λειτουργεί με τριμελές πλήρωμα, το οποίο στεγάζεται σε ένα θωρακισμένο κάψουλα στο μπροστινό μέρος. Ο κύριος οπλισμός του περιλαμβάνει πολυβόλο 7,62 χιλιοστών με τηλεχειριστήριο και κανόνι 125 χιλιοστών.

Η πρώτη κλειστή επίδειξη των «Άρματα» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Νίζνι Ταγκίλ τον Σεπτέμβριο του 2013 με τρία δείγματα του στρατιωτικού εξοπλισμού στη νέα πλατφόρμα: το κύριο άρμα μάχης («Object 148» ή Τ-14), ένα βαρύ όχημα μάχης Πεζικού («Object 149») και ένα θωρακισμένο όχημα ανάκτησης («Object 152» ). Τα «Άρματα» θα χρησιμοποιηθούν ως σασί για αυτοπροωθούμενα πυροβόλα όπλα και αυτοκινούμενα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων.
Οι δοκιμές οχημάτων στην πλατφόρμα «Άρματα» έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2016-2017, μετά την οποία θα αναπτυχθεί η παραγωγή μεγάλης κλίμακας.



Πηγή:
http://gr.rbth.com