Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

"Μήνυμα Α.Τσίπρα στους δανειστές: "Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στα Μνημόνια""

Με non paper από το Μαξίμου λίγο πριν την ομιλία Τσίπρα στη Βουλή η κυβέρνηση αποκαλύπτει ότι επιχειρήθηκε εξαπάτηση της ελληνικής πλευράς και πρσπάθεια να φέρουν την Ελλάδα προ τετελεσμένων οι δανειστές με την πρότασή τους αφού προσπάθησαν να παρακάμψουν τα όσα είχαν συμφωνηθεί στην διαπραγμάτευση και έθεσαν νέους όρους κια προϋποθέσεις.
 
Και στο κείμενο υπάρχει η σαφής προειδοποίση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επιστροφή στα Μνημόνια που καταδίκασε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου.
 
Το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει πως η ελληνική πρόταση είναι μία καταγραφή των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί, σε αντίθεση με εκείνη των δανειστών που παρέκαμψε την τετράμηνη διαπραγμάτευση.
 
Τονίζει μάλιστα πως η δέσμευση σε συγκλίσεις δεν μπορεί παρά να αφορά και τα δύο μέρη, επαναλαμβάνοντας τη θέση για την εξεύρεση μίας συνολικής λύσης.
 
1. Το σχέδιο προτάσεων της ελληνικής πλευρά δεν συνιστά σύνοψη τους προγράμματος της, αλλά καταγραφή των συγκλίσεων που σημειώθηκαν στο Brussels Group.
Πρόκειται για το πλαίσιο/βάση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας που θα διασφαλίσει συνολικά τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
 
2. Η πρόταση αντιθέτως των δανειστών παρέκαμψε τις μετρημένες διαπραγματεύσεις επιστρέφοντας στο μνημονιακό πρόγραμμα που απορρίφθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
 
3. Είναι προφανές ότι η δέσμευση σε συγκλίσεις δεν μπορεί παρά να αφορά και τα δύο μέρη και να οδηγεί σε συνολική λύση.
 

Πηγή: