Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

"Ψήφισμα πολέμου από την ΕΕ: "Το ΝΑΤΟ να επιβληθεί στρατιωτικά στη Μ.Θάλασσα"!"

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να αρπάξει το Καλίνιγκραντ από τη Ρωσία, μετέδωσαν τα ΜΜΕ της Λιθουανίας και την ίδια στιγμή το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με βάση το οποίο  "το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διατηρήσει την στρατιωτική υπεροχή τόσο στον αέρα όσο και στη θάλασσα, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και να διασφαλίσει την ικανότητά του να ελέγχει την περιοχή".
 
Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι φωνές στη Ρωσία ότι θα υπάρξει υπονομευτική αμερικανική ενέργεια κατά τη διάρκεια των ρωσικών εκλογών του 2018 όπου και η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσει να ανατρέψει το Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν και θα επιχειρήσει να τοποθετήσει στη θέση του κάποιον αμερικανόφιλο πολιτικό.
 
Ανησυχία προκαλεί το αντιρωσικό κλίμα που επικρατεί στην ΕΕ και η πλήρης υποταγή της Ευρώπης στη θέληση της Ουάσιγκτον, καθώς ο πλανήτης βρίσκεται κοντά στην πιθανότητα μιας πυρηνικής σύρραξης όπως βρισκόταν καποτε επί εποχής Ψυχρού Πολέμου.
 
Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία απέκτησαν χάκερ, οι οποίοι κατάφεραν να διεισδύσουν στην ηλεκτρονική επικοινωνία των ενόπλων δυνάμεων της Λιθουανίας, το κράτος της Βαλτικής είναι έτοιμο να προσαρτήσει το ρωσικό θύλακα του Καλίνιγκραντ με τη βοήθεια!
 
Οι χάκερ κατάφεραν να εισχωρήσουν στις επικοινωνίες του στρατού της Λιθουανίας, την Τετάρτη το βράδυ και διαπίστωσαν ότι το μικρό κράτος της Βαλτικής, έχει μεγάλα (και προπαντώς ανεδαφικά) σχέδια, σημειώνει σχετική λιθουανική πύλη.
 
Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα συνδέει τις πρόσφατες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία ως προετοιμασία για τέτοιες ενέργειες.
Η σχετική πληροφορία κυκλοφορεί ευρέως στα μέσα ενημέρωσης των ανατολικών χωρών και στη Ρωσία.
 
Σημειώνεται ότι την περίοδο αυτή περίπου 2.100 στρατιώτες από τις χώρες του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη βορειοδυτική Πολωνία. Αργότερα αυτό το καλοκαίρι, 14.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ και τρεις χώρες εταίροι θα λάβουν μέρος σε ασκήσεις στην Πολωνία.
 
Στρατιωτικοί κύκλοι των ανατολικών χωρών, του ΝΑΤΟ, αλλά και της Ρωσίας, βρίσκονται σε επαγρύπνηση για ενδεχόμενη πρόκληση.
 
Ψήφισμα «σχετικά με τη στρατιωτική κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα», το οποίο διατηρεί τους σκληρούς τόνους έναντι της Ρωσίας σε σχέση με την Κριμαία, ενέκρινε  στο Στρασβούργο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων interfax.ru.
 
Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «σημειώνει με ανησυχία ότι η παράνομη προσάρτηση (ανάκτηση, πάντα ήταν ρωσικό έδαφος και πάντα οι Ευρωπαίοι ονειρεύονταν την αποσπασή της από την Ρωσία καθώς θεωρείται το γεωπολιτικό "τσάκρα" της Μ.Θάλασσας) της Κριμαίας οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές στο στρατηγικό τοπίο της Μαύρης Θάλασσας και των γειτονικών περιοχών».
 
Οι ευρωβουλευτές πιστεύουν ότι «οι επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας (ασχέτως ότι το ΝΑΤΟ είναι αυτό που συγκεντρώνει προκλητικότατα βαριές δυνάμεις στα ρωσικά σύνορα) αποτελούν μια επιστροφή στην εχθρική πολιτική του πρώην ανατολικού μπλοκ». Οι ίδιοι  προειδοποιούν ότι "η κατάληψη ολόκληρης της χερσονήσου από την Ρωσία, δίνει τη δυνατότητα για ένα πολύ σημαντικό προγεφύρωμα, το οποίο «επεκτείνεται» τόσο δυτικά (Βαλκάνια, Υπερδνειστερία, Δούναβη), όσο και νότια (Ανατολική Μεσόγειο) και μαζί με την δημιουργία μιας μόνιμης ρωσικής ναυτικής αρμάδας «απλώνει» τη ρωσική επιρροή παντού".
 
Με την προσάρτηση της Κριμαίας, σύμφωνα με το ΕΚ, η Μόσχα έχει δημιουργήσει ένα «Νότιο Καλίνινγκραντ», το οποίο αποτελεί ένα ακόμη ρωσικό φυλάκιο στα σύνορα του ΝΑΤΟ.Εν ολίγοι οι ευρωβουλευτές παραδέχονται ότι εργάζονται για τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον και όχι των κρατών τους και της ΕΕ.
 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιστεύει ότι, υπό το πρίσμα όλων αυτών των γεγονότων «η ΕΕ και τα κράτη μέλη θα πρέπει να προχωρήσουν σε αντίποινα στον τομέα της ασφάλειας και να επανεξετάσουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας. της Ένωσης».
 
Εδώ το ΕΚ σημειώνει την αναγκαιότητα της  ενίσχυσης της νατοϊκής αρμάδας στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ οι βουλευτές, χαιρέτισαν τη «ρητή και κατηγορηματική» διακοπή της σύμβασης της Γαλλίας με τη Ρωσία, σχετικά με το ελικοπτεροφόρο «Μιστράλ». Ίσως και να πίστεψαν ότι ψήφιζαν εντος του αμερικανικού Κογκρέσσου, τέτοιος ζήλος.
 
Επίσης, οι ευρωβουλευτές κάλεσαν τα κράτη μέλη της ΕΕ να συνεχίσουν να λαμβάνουν μια σταθερή κοινή θέση όσον αφορά στην εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ειδικότερα, το πάγωμα κάθε στρατιωτικής συνεργασίας με τη Μόσχα και την ακύρωση των υφιστάμενων συμβάσεων. Εδώ φυσικά αναφέρονται στην ελληνική στάση, αφού η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να συνεχίσει τις προτερες αντιρωσικές και αντιορθόδοξες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, πλην της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή του νεώτερου.
 
Το ψήφισμα εκφράζει επίσης την έντονη ανησυχία του για την πιθανότητα εμφάνισης πολιτοφυλακών στα ανατολικά των αποσχισθέντων περιοχών της Ουκρανίας, μέσω της Μαριούπολης στην Κριμαία, που θα δημιουργήσει έναν ρωσικό «διάδρομο» μέσα στην Ουκρανία προς την Κριμαία.
 
Το έγγραφο επισημαίνει τον κίνδυνο της ανάπτυξης στην Κριμαία ρωσικών «πυρηνικών όπλων», κάτι το οποίο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενσταλάζει την αμφιβολία ως προς τις προθέσεις της Ρωσίας σε σχέση με τον πολυμερή πυρηνικό αφοπλισμό και την μελλοντική αναθεώρηση της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.
 
Οι ευρωβουλευτές τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας της ΕΕ στον τομέα αυτό με το ΝΑΤΟ και κυρίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πιστεύουν ότι «το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διατηρήσει την στρατιωτική υπεροχή τόσο στον αέρα όσο και στην θάλασσα, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και να διασφαλίσει την ικανότητά του να ελέγχει την περιοχή.
 
Ο γνωστός Αμερικανός στρατηγικός αναλυτής Stefan Jareed του Ron Paul Institude ο οποίος εργάζεται και για το γνωστό Γεωπολιτικό Ινστιτούτο Statfor,
προβλέπει σύμφωνα με δημοσίευμα της ρώσικης εφημερίδας Pravda, ότι οι προεδρικές εκλογές στην Ρωσία το 2018 θα οδηγήσουν σε πυρηνική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.
 
Σύμφωνα με τον Stefan Jareed, οι εκλογές αυτές στην Ρωσία θα είναι η κατάληξη μιας μακροχρόνιας αντιπαράθεσης μεταξύ των δυο πυρηνικών υπερδυνάμεων και θα προκληθεί πυρηνική σύγκρουση εξ’ αιτίας της άμεσης ανάμειξης των ΗΠΑ στις εκλογές αυτές. 
 
Όπως αναφέρεται, οι ΗΠΑ θα αναμειχτούν άμεσα στις εκλογές αυτές με κύριο στόχο την ανατροπή της σημερινής ρωσικής ηγεσίας.
 
Αυτό θα γίνει δρώντας υπονομευτικά και αποσταθεροποιητικά υποστηρίζοντας με κάθε μέσο κάποιον φιλοαμερικανό υποψήφιο.
 
Οι εκτιμήσεις της Μόσχας και του προσωπικού περιβάλλοντος του προέδρου Βλαδιμήρ Πούτιν, είναι ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να διαβούν τις «κόκκινες γραμμές» με αποτέλεσμα να προκληθεί δυναμική αντίδραση της Ρωσίας με ανυπολόγιστες συνέπειες.
 
Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι εκτιμούν πως οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν να προκαλέσουν τους Ρώσους σε μετωπική σύγκρουση με την φιλοδοξία να εξουδετερώσουν την αντίσταση του Β.Πούτιν και της ορθόδοξης Ρωσίας στην επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Άλλωστε γνωρίζουν ότι η Ρωσία στρατιωτικά λόγω της πυρηνικής της ισχύος είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που μπορεί ακόμα και σήμερα να κονιορτοποιήσει τις ΗΠΑ, την Κίνα μόνη της δεν την υπολογίζουν.
 
 

Πηγή: