Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

"Το μοιραίο μαλαισιανό Βoeing έπεσε από ουκρανικό πύραυλο BUK, σύμφωνα με έρευνα της ρωσικής Almaz-Antey"


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiCHaSN00_XfKs4B1k3fvtmAl0-8LJ_IbzvEvSclwNzDf3fW2e3Fjsl9L_OQtpsu8GEBftFh6P3ZLpjUkw2qm8S05DdMIsCBIhMfw_NYhcr5YS7ULCmF-ankaQOseCdkyqVmTq_LQ17HM/s640/mig+epithesi.jpgΑποδεικτικά στοιχεία για τις ευθύνες της κατάρριψης του μοιραίου μαλαισιανού Boeing, τον Ιούλιο του 2014 και κόστισε τη ζωή 298 ανθρώπων φέρνει στο φως έκθεση της ρωσικής βιομηχανίας οπλικών συστημάτων Almaz-Antey. 

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ο γενικός διευθυντής της Almaz-Antey Γιαν Νοβίκοφ, παρουσίασε αναλυτική έκθεση, καθώς η ρωσική κοινοπραξία είναι η κατασκευάστρια εταιρεία των τηλεκατευθυνόμενων πυραύλων BUK που “χτύπησαν” το αεροπλάνο των Malaysia Airlines της μοιραίας πτήσης MH17.
Σύμφωνα με την ανάλυση στα συντρίμμια του Βoeing αποδεικνύεται πως το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο επιφάνειας-αέρος τύπου BUK 9M38M1, οπλισμένο με κεφαλή τύπου 9H314M. Η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου των BUK έχει σταματήσει στη Ρωσία από το 1999.

Οι κατευθυνόμενοι BUK 9М38-М1 εκτοξεύθηκαν από ουκρανικό έδαφος, ελεγχόμενο από τις δυνάμεις του Κιέβου, όπως απέδειξε η ανάλυση της φοράς του χτυπήματος από ρώσους μηχανικούς της Almaz-Antey. Και πρόκειται για ένα μοντέλο που δεν χρησιμοποιείται από το ρωσικό στρατό εδώ και πολλά χρόνια, καθώς έχει αντικατασταθεί από τους BUK 9M37.

«Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί πυραύλους BUK 9M37. Ο πύραυλος που προκάλεσε τη πτώση του μαλαισιανού Boeing έχει σταματήσει να κατασκευάζεται στη Ρωσία από το 1999, τρία χρόνια πριν ιδρυθεί η κοινοπραξία Almaz-Antey το 2002. Η συγκριτική έκθεση στα συντρίμμια έδειξε τη χρήση του BUK 9М38-М1. Τους συγκεκριμένους πυραύλους χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός από το 2005, και έχουμε αποδείξεις για αυτό» τόνισε ο Γιαν Νοβίκοφ, επισημαίνοντας πως το βασικό χαρακτηριστικό των BUK 9М38-М1 είναι ένα κάθετο ρήγμα το οποίο προκαλεί κατά τη σύγκρουση: «Ηταν αυτή ακριβώς η τομή στο μαλαισιανό αεροσκάφος που μας επέτρεψε να εντοπίσουμε την προσέγγιση της τροχιάς του βλήματος, με ελάχιστες πιθανότητες λάθους».«Ούτε η Almaz-Antey, ούτε οι επιχειρήσεις της θα μπορούσαν να έχουν προμηθεύσει αυτούς τους πυραύλους τον 21ο αιώνα», κατέληξε ο Νοβίκοφ

Πηγή:
http://gr.rbth.com