Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

"Η Τουρκία κήρυξε τον πόλεμο ΕΠΙΣΗΜΑ στην..."

Τουρκικά οπλισμένα μαχητικά απογειώθηκαν και κατευθύνονται στα τουρκοσυριακά σύνορα. Νεκρός μαχητής του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις του τουρκικού στρατού στα σύνορα με τη Συρία.
Ένας τζιχαντιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έπεσε νεκρός και δύο ακόμη που επέβαιναν σε οχήματα της οργάνωσης τραυματίστηκαν έπειτα από ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις του τουρκικού στρατού στα τουρκοσυριακά σύνορα, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο στον ιστότοπό του.



Πρώτη ένοπλη σύγκρουση της Τουρκίας με την ISIS.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επίσης επιβεβαίωσαν αναφορές κυβερνητικής πηγής νωρίτερα ότι ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών κοντά στην πόλη Κιλίς, στα σύνορα με τη Συρία. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι συγκρούσεις πραγματοποιούνται κοντά στο χωριό Ελμπεβλί, ανατολικά της πόλης Κιλίς, μιας περιοχής όπου ο στρατός έχει στείλει ενισχύσεις τις τελευταίες εβδομάδες.


Τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν τρεις ημέρες μετά την επίθεση στο Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 100 και πλέον και αποδόθηκε από τις αρχές στο ΙΚ. Νωρίτερα, εν μέσω του κλίματος έντασης, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε θέσεις του ΙΚ στη συριακή επικράτεια.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, οι επικεφαλής των όπλων των ενόπλων δυνάμεων και οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών επρόκειτο να συνεδριάσουν απόψε για να εξετάσουν την κατάσταση.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και κατευθύνονται προς τα σύνορα με τα Συρία, έπειτα από συγκρούσεις με τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Νωρίτερα σήμερα, ένας Τούρκος υπαξιωματικός σκοτώθηκε και άλλος ένας στρατιωτικός τραυματίστηκε κοντά στην πόλη Κιλίς, στα σύνορα με τη Συρία, από πυρά που προήλθαν από το συριακό έδαφος, όπως μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk. Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας συζήτησαν τηλεφωνικά τρόπους για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του ΙΚ

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τις κοινές προσπάθειες των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει αν οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια νέα συμφωνία για τη χρήση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ από τις αμερικανικές δυνάμεις. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η συμφωνία αυτή οριστικοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πάντως μετέδωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το γεγονός αυτό.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν τηλεφωνικά χθες.
Οι τουρκικές αρχές θα επιτρέψουν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ σύμφωνα με την Wall Street Journal


Οι αρχές της Τουρκίας συμφώνησαν να επιτρέψουν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιώντας την αμερικανική αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται αξιωματούχους από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η συμφωνία οριστικοποιήθηκε την Τετάρτη, με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς να μην μπορεί να επιβεβαιώσει την είδηση.

Νωρίτερα σήμερα, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τις κοινές προσπάθειες των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους...




Πηγή:
diadosias.eu