Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Του έδιναν 18 μήνες ζωής! Θεράπευσε τον καρκίνο με λάδι κάνναβης!

Το αγόρασε από έναν τοπικό αντιπρόσωπο για 50 λίρες το γραμμάριο.   Τώρα ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο καρκίνος εξαφανίστηκε μετά και τις τελευταίες εξετάσεις του τον Ιανουάριο και ότι αυτό οφείλεται στο “θαυματουργό” φάρμακο.
Ένας ασθενής με καρκίνο του εντέρου, στον οποίο οι γιατροί έδιναν μόλις 18 μήνες ζωής, υποστηρίζει ότι θεραπεύτηκε από λάδι κάνναβης.
Ο David Hibbitt, 33 ετών, διαγνώστηκε με την ασθένεια τον Ιούλιο του 2012 και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του παχέος εντέρου. Οι γιατροί του είπαν ότι ο καρκίνος ήταν σε τερματικό στάδιο κι έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει λάδι κάνναβης ως έσχατη λύση.



Ο Hibbitt που ζει με την οικογένειά του στο Staffordshire, δήλωσε στη Daily Mail: «Όταν οι φίλοι μου, μου μίλησαν για το λάδι κάνναβης το απέρριψα αμέσως. Δεν έχω κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών. Αλλά τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι γιατροί μου έδωσαν από 18 μήνες έως πέντε χρόνια ζωής, ένιωσα ότι έπρεπε να δοκιμάσω ό,τι μπορούσα. Ένιωσα ότι η χημειοθεραπεία με σκότωνε και δεν είχα τίποτα να χάσω.
Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι επρόκειτο να πεθάνω».   «Ο πόνος άρχισε να εξαφανίζεται και φαίνεται ότι το λάδι κάνναβης έκανε τη δουλειά. Θέλω μόνο να πω σε όσους νοσούν εκεί έξω ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές».
Ο Hibbitt διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου στο τρίτο στάδιο. Υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Νοσοκομείο Κρίστι, στο Μάντσεστερ, αλλά ο καρκίνος επέστρεψε και ο υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση τον Ιούλιο του 2013 ακολουθούμενη από χημειοθεραπεία.
Πριν από τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους, οι γιατροί του είπαν ότι θεραπεύτηκε, αλλά ένα μήνα αργότερα ο καρκίνος εμφανίστηκε πάλι, αυτή τη φορά στους λεμφαδένες  και τη βουβωνική χώρα.   «Τον Ιούλιο, μετά από πολλή έρευνα, πήρα λίγο λάδι κάνναβης.
Δε μπορούσα να κάνω άλλη χημειοθεραπεία, είχα φτάσει σε σημείο που δεν είχα καμία ενέργεια, έτσι τον Αύγουστο τις σταμάτησα»   Τον Οκτώβριο, έκανε άλλη μια επέμβαση για την αφαίρεση των προσβεβλημένων λεμφαδένων.
Αντί για χημειοθεραπείες όμως, επέλεξε να συνεχίσει τη θεραπεία με το λάδι κάνναβης. Τον Ιανουάριο, οι εξετάσεις του δεν έδειχναν κανένα ίχνος από τον καρκίνο.   Περιγράφοντας τις επιπτώσεις του λαδιού κάνναβης, είπε: «Σε “ανεβάζει” πάρα πολύ γρήγορα και δεν έχει καμία σχέση με τη χημειοθεραπεία.
Ο πόνος άρχισε να εξαφανίζεται».   Το ινστιτούτο έρευνας για τον καρκίνο στη Μεγάλη Βρετανία τονίζει ότι έχει επίγνωση ότι αρκετοί ασθενείς  χρησιμοποιούν εκχυλίσματα κάνναβης σε περιπτώσεις καρκίνου, ωστόσο «δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία» ότι η χρήση είναι ασφαλής και αποτελεσματική.
Ο Δρ Kat Arney, από το ινστιτούτο έρευνας, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι τα κανναβινοειδή – οι δραστικές χημικές ουσίες στην κάνναβη – μπορεί να έχουν μια σειρά από διαφορετικές επιπτώσεις στα καρκινικά κύτταρα που αναπτύσσονται στο εργαστήριο και σε ζώα με καρκίνο.
Αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία από κλινικές μελέτες για να αποδείξουν ότι μπορούν με ασφάλεια και αποτελεσματικά να θεραπεύσουν τον καρκίνο σε ασθενείς».

Το ινστιτούτο έρευνας για τον καρκίνο κάνει κλινικές δοκιμές για τη θεραπεία του καρκίνου με φάρμακα κανναβινοειδών  προκειμένου να συγκεντρωθούν αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με το αν ωφελούν τους ανθρώπους με καρκίνο.



Δείτε επίσης:

"ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΗΠΑ» Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.»"





Πηγή:
lifo.gr