Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, το Ιράν προχώρησε στο κλείσιμο των συνόρων του με την Τουρκία προκαλώντας μεγάλο χάος στα τουρκικά φορτηγά που κατευθύνονταν στην κεντρική Ασία και όχι μόνο, μεταφέροντας τις τουρκικέ εξαγωγές, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα γέρο χτύπημα στην τουρκική οικονομία.
Όπως αναφέρεται, μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του Ιράν ο αρχηγός της ιρανικής στρατοχωροφυλακής στρατηγός Hüseyin Aştari, διάταξε το κλείσιμο των συνόρων Ιράν Τουρκίας σε όλο το μήκος του βορειοδυτικού Ιράν.
Όπως φαίνεται ο Ερντογάν μετά την εκλογική του αποτυχία στις τελευταίες τουρκικές εκλογές να κατακτήσει την αυτοδυναμία και την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, ανάβει συνεχώς «φωτιές» στην περιοχή ανοίγοντας καινούργια μέτωπα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια την Τουρκία.
Πηγή:
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr