Με τα υλικά αυτά σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24cm βγαίνουν 8-10 κομμάτια.
Υλικά για την κρέμα:
(κ.γ = κουταλάκι του γλυκού)
- 1 κούπα (200 γραμμάρια) ξερά ρεβύθια
- 3/4 κούπας (177 ml) χυμό λεμονιού
- 3/4 κούπας (177 ml) σιρόπι αγαύης
- 3/4 κούπας (177 ml) λάδι καρύδας
- 1/4 κ.γ βανίλια σε σκόνη
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 2 ώριμες μπανάνες
- 1 1/2 κούπες νιφάδες φαγόπυρου
- 1 1/2 κούπες τρίμμα καρύδας (ινδοκάρυδο)
- 1 1/2 κούπα βασιλικούς χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια (περίπου 150 γραμμάρια/14 χουρμάδες)
- Μουλιάστε τα ρεβύθια (προαιρετικά) και έπειτα βράστε τα για 30 λεπτά και κατόπιν στραγγίξτε τα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα βάλετε στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι.
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να προκύψει μια βελούδινη κρέμα.
- Αδειάστε την κρέμα σε ένα μπολ και αφήστε την στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε την βάση.
- Χτυπήστε τις νιφάδες φαγόπυρου και το τρίμμα καρύδας στο μπλέντερ μέχρι να ανακατευθούν .
- Κατόπιν προσθέστε τους χουρμάδες και χτυπήστε μέχρι να ανακατευθεί το μίγμα.
- Απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού με τα δάχτυλά σας (προσοχή καίει μετά το μπλέντερ!).
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° βαθμούς για 5 λεπτά.
Πηγή:
2brokevegans.com