Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

"Οι Πόντιοι στην Τουρκία επαναστάτησαν νέο μέτωπο για Τούρκους"

t
Μεγάλη αναταραχή πλήττει την Άγκυρα μετά τις σφοδρές επιθέσεις που δε΄χθηκαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Πόντου, (Karadeniz), από αντάρτες του ΡΚΚ, υπνθυμίζοντας τα γεγονότα της δεκαετίας του '50 όταν στην περιοχή του εσωτερικού Πόντου κυριαρχούσε ο εσωτερικός πόλεμος με διάφορες τοπικές ανταρτικές ομάδες.

Συγκριμένα την 1 Αύγουστου σημειώθηκε ένοπλη σύγκρουση στην περιφέρεια της Gümüşhane, (η ελληνική Αργυρούπολη), στo Kürtün, η οποία διήρκησε  αρκετή ώρα ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες για θύματα ή τραυματίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η τοπική διεύθυνση ασφαλείας στον τουρκικό Τύπο , έχουν αυξηθεί σε επικίνδυνο στάδιο οι ένοπλες επιθέσεις των ανταρτών στην περιοχή του Πόντου ήδη από τα τέλη της άνοιξης σε ποσοστό 70%, γεγονός που βάζει σε συνεχή επιφυλακή τις τοπικές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής.

Ενδεικτικό στοιχείο της επικρατούσας κατάστασης, είναι ότι ο τοπικός διευθυντής ασφαλείας, Orhan Kar, σε δηλώσεις του επεσήμανε μεγάλη διασπορά ενόπλων ομάδων που έχουν αρχίσει να δρουν στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου, γεγονός που βάζει σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής.



Πηγή:
voicenews.gr