Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ρεβυθοσαλάτα (Συνταγή)

Μια πολύχρωμη ρεβυθοσαλάτα για να τρώμε όσπρια και το καλοκαίρι και να μην μας πέφτουν βαριά...

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο
  • 1 ματσάκι ρόκα
Για τη σως:
  • 6 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. ξύδι ή μπαλσάμικο ή μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • σουσάμι για πασπάλισμα

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό με 2 κουτ. σ. αλάτι.
  2. Αλλάζουμε το νερό την επόμενη μέρα και βάζουμε άλλο με 1 κουτ. σ. σόδα μαγειρικής και αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
  3. Αλλάζουμε το νερό πολλές φορές για να φύγει τελείως η σόδα ώστε να μην μαυρίσουν.
  4. Έπειτα τα μαγειρεύουμε κανονικά περίπου για μισή ώρα ή και παραπάνω ανάλογα πόσα σκληρά τα θέλουμε.
  5. Πλένουμε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
  6. Αφού σουρώσουμε τα ρεβύθια τα σερβίρουμε σε σκεύος σαλάτας και από πάνω ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
  7. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά της σως, την περιχύνουμε από πάνω μαζί με μπόλικο σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.



Πηγή: