Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

"Μόσχα: Αν η Ελλάδα αποδεχθεί την παράλογη απαίτηση των ΗΠΑ, θα είναι εχθρική ενέργεια"

Την ώρα που η χώρα οδεύει στον αυτόματο πιλότο, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον τομέα των εθνικών θεμάτων και των ευρύτερων γεωπολιτικών γεγονότων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, οι ΗΠΑ μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση απαγορεύσει τις πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών παροχής βοήθειας προς τη Συρία, κάτι που η Αθήνα αρνήθηκε.



Ωστόσο η Ρωσία διαθέτει ήδη Plan B και μπορεί να χρησιμοποιήσει νέες γραμμές πτήσεων προς τη Συρία, εάν η Ελλάδα κλείδει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ.

Ο Τζαμπάροφ σχολίασε σχετικά με το αίτημα των ΗΠΑ και μια πιθανή αποδοχή του από την Ελλάδα:

«Αυτή είναι μια παράλογη κίνηση και αν υποστηριχθεί από την Ελλάδα, θα είναι μια εχθρική κίνηση προς τη Ρωσία».

Ο ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη το Ιράν, η Τουρκία και τα κράτη της Κεντρικής Ασίας που μπορούν να βοηθήσουν τη Ρωσία όσον αφορά την ανθρωπιστική αποστολή της στη Συρία.

Σχολιάζοντας το αίτημα των ΗΠΑ να κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος για τις πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών προς τη Συρία, η Ρωσική ο Τζαμπάροφ εκτίμησε πως η Ουάσιγκτον «φοβάται κάθε βοήθεια που παρέχει η Ρωσία στο λαό της Συρίας».

Επιπρόσθετα σχολίασε καυστικά πως εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν το δικαίωμα να το πράξουν, θα είχαν κλείσει τον εναέριο χώρο όλων των χωρών για τα ρωσικά αεροσκάφη.

Τέλος χαρακτήρισε τα ρεπορτάζ δυτικών ΜΜΕ  σχετικά τις αναφερόμενες παραδόσεις όπλων από τη Μόσχα στη Δαμασκό εκτιμά ότι «ο σκοπός αυτής της εκστρατείας είναι να προκαλέσει αντι-ρωσική υστερία».


Του Στρατή Μαζίδη



Πηγή:
freepen.gr