Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

"Ελληνες Γιατροί μιλούν για: Τα οφέλη της Φυτοφαγίας - Γιατί αρρωσταίνουμε"

Ο κλινικός μοριακός διατροφολόγος Γιώργος Μηνούδης και ο καρδιολόγος-ομοιοπαθητικός ιατρός Γιώργος Χαριτάκης, απαντούν σε ερωτήσεις που αφορούν στο «ευ ζην»: γιατί αρρωσταίνουμε; Τι είναι εν τέλει τα αυτοάνοσα νοσήματα; Αντιμετωπίζεται και πώς το άγχος με τη διατροφή; Συνδέεται η επίδοση των παιδιών στο σχολείο με τη διατροφή τους;

Όλες οι παραπάνω απαντήσεις στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Στα άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα που προβλήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015....


"Το Νο. 1 χημικό καρκινογόνο είναι η ζωϊκή πρωτείνη. Όταν κάποιος τρώει ζωϊκή πρωτεϊνη (κρέας, γαλακτοκομικά, ψάρια) μπλοκάρει στους νεφρούς την ενεργοποίηση της βιταμίνης D"

"Η καζεΐνη είναι η πρωτεΐνη που χρησιμοποιείται ως ισχυρή κόλλα σε ξυλουργικές εργασίες. Οι επιπλοποιοί τη λατρεύουν ως συστατικό.
Η καζεΐνη στο αγελαδινό γάλα είναι 300% περισσότερη απ’ ότι η καζεΐνη στο μητρικό γάλα.
Σύμφωνα με τον διάσημο ερευνητή της διατροφής T. Colin Campbell, «οι πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος μπορεί να είναι το πιο σημαντικό χημικό καρκινογόνο στον οποίο εκτίθενται οι άνθρωποι.»¨

Αν δεν είσαι vegan, γίνε vegan. Η ολική χορτοφαγία (veganism) είναι μη-βία. Κυρίως είναι μη-βία προς άλλα αισθανόμενα όντα. Αλλά είναι και μη-βία προς τη γη και μη-βία προς τον εαυτό σου.


Ολόκληρη η εκπομπη στο ακολουθο βίντεο:




Πηγή:
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ