Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

"Η Γερμανία αποστέλλει στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κατάρ το οποίο «ετοιμάζεται» για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία!"

Από τον Απρίλιο του 2013, η γνωστή γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Kraus-Maffei Wegmann (KMW) (η εταιρεία κατασκευής των αρμάτων Leopard), έκλεισε την πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ συμφωνία με το Κατάρ, η οποία ήταν πέντε χρόνια στα σκαριά, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Η πρώτη γερμανική στρατιωτική αποστολή, όπου μεταξύ των οποίων περιλάμβανε τέσσερα άρματα μάχης Leopard 2 και τρία αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Panzer Howitzer (PzH) 2000, αναχώρησε πρόσφατα από την Γερμανία με κατεύθυνση το Κατάρ.

Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, σε κύριο άρθρο της για τις «επιτυχίες» της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Η Deutsche Welle αναφέρει ότι η πώληση των γερμανικών όπλων σε αραβικές χώρες στην περιοχή του Κόλπου έρχεται σε αντίθεση με την αμυντική πολιτική, που περιγράφηκε σε ομιλία του Γερμανού αντικαγκελάριου Sigmar Gabriel πέρυσι.

Ο Γερμανός πολιτικός που ανήκει στην κυβέρνηση συνασπισμού της Α.Μέρκελ αναφέρθηκε ρητά στο ότι η αποστολή γερμανικών αρμάτων μάχης στην περιοχή του Κόλπου είναι ανησυχητικά «αδικαιολόγητη».

Το γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι η πρόσφατη γερμανική αποστολή είναι μόνο το πρώτο μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας, που επετεύχθη από τις αρχές του 2013, με συνολική αξία περίπου 2 δις. ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2013, η γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Kraus-Maffei Wegmann (KMW) έκλεισε την πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ συμφωνία με το Κατάρ που προβλέπει την πώληση του 62 αρμάτων μάχης Leopard 2 και 24 αυτοκινούμενων οβιδοβόλων Panzer Howitzer (PzH) 2000 στο Εμιράτο.

Η συμφωνία εγκρίθηκε από την προηγούμενη γερμανική κυβέρνηση, όταν οι Χριστιανοδημοκράτες είχαν συμπράξει κυβέρνηση συνασπισμού με τους Γερμανούς φιλελεύθερους.

Ωστόσο, μετά τις εκλογές στην Γερμανία, οι Χριστιανοδημοκράτες έκαναν κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες οι οποίοι είναι κατά της πώλησης γερμανικών όπλων σε χώρες που συμμετέχουν σε πολέμους.

Αφού η στρατιωτική επιχειρηματική συμφωνία «κινείται κανονικά», τότε η Γερμανία θα πουλήσει όπλα σε μια χώρα που είναι μέλος του Αραβικού συνασπισμού, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη, και ετοιμάζεται για Συρία.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο, σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostagma.gr, με τίτλο (Ετοιμάζουν επέμβαση στην Συρία «Κατάρ, Σ.Αραβία και Τουρκία»;).

Η ανθρωπιστική καταστροφή στην Υεμένη είναι τρομακτική και ο ΟΗΕ μαζί με τις οργανώσεις παροχής βοήθειας έχουν επανειλημμένα ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τον λαό της Υεμένης, για να συμβάλουν στον τερματισμό του πολέμου στη χώρα.

Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung επικαλείται έγγραφα από το Γερμανικό υπουργείο οικονομικών , τα οποία αναφέρουν ότι οι αρχές έχουν διερευνήσει τις δυνατότητες να διακοπεί η προμήθεια πολεμικού υλικού «λόγω της αλλαγής της πολιτικής κατάστασης στην περιοχή», αλλά δεν έπραξαν τίποτα.

Η Deutsche Welle αναφέρει ότι σύμφωνα με το ίδιο σημείωμα, οι Γερμανοί αξιωματούχοι δεν ακύρωσαν την προμήθεια όπλων στο κατάρ , διότι η εταιρεία KMW θα επιδίωκε την διεκδίκηση τεράστιας αποζημείωσης από τους Γερμανούς φορολογούμενους .




Πηγή:
pentapostagma.gr