Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

"Πτήσεις παρατήρησης Ρώσων Στρατιωτικών Επιθεωρητών πάνω απο την Ελλάδα!!"

Πτήσεις παρατήρησης πραγματοποιούν από σήμερα Ρώσοι επιθεωρητές πάνω από την Ελλάδα στα πλαίσια της Διεθνούς Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών.

Οι στρατιωτικοί επιθεωρητές θα πραγματοποιήσουν τις πτήσεις με το ρωσικό αεροσκάφος An-30B, όπως δήλωσε ο Ρουσλάν Σίσιν, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου για τη Μείωση του Πυρηνικού Κινδύνου.

«Η πτήση παρατήρησης με μέγιστη εμβέλεια έως 1010 χιλιόμετρα θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου», τόνισε ο κ. Σίσιν.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ρωσικό αεροσκάφος θα πραγματοποιήσει την πτήση σύμφωνα με την πορεία, συντονισμένη με την ελληνική πλευρά, και οι Έλληνες εμπειρογνώμονες επί του σκάφους θα ελέγχουν την τάξη εφαρμογής των συσκευών και τη συμμόρφωση με τα προβλέπόμενα από τη Συνθήκη.

«Η πτήση παρατήρησης διεξάγεται με σκοπό την αύξηση της διαφάνειας στις στρατιωτικές δραστηριότητες των κρατών-μελών της Συνθήκης, καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας μέσω των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», είπε ο κ. Σίσιν.

Πρόκειται για την 31η πτήση παρατήρησης που πραγματοποιούν οι Ρώσοι επιθεωρητές πάνω από τα εδάφη των χωρών – μελών της συνθήκης.





Πηγή:
veteranos.gr