Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

"Την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ζητάει ο Ταγίπ Ερντογάν"

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ως αντάλλαγμα για την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το θέμα των προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο Ταγίπ Ερντογάν πέτυχε να πάρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα όσα ζήτησε -για να βοηθήσει η Τουρκία να σταματήσουν οι ροές μεταναστών στην Ευρώπη- αλλά δεν υπογράφει αν δεν βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.


«Η Τουρκία δεν θα συνεργαστεί στο θέμα των προσφύγων και δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν δεν βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Η απαίτηση του Ταγίπ Ερντογάν να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας, και, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σήκωσε πέντε F-16, τα οποία πέταξαν πάνω από τη Μύκονο και έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από το Super Paradise.

Μετά την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία ζητάει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, για να την βοηθήσει.
«Δεν αντέχω άλλο να βλέπω τους αδελφούς μας Έλληνες να ταλαιπωρούνται με τα Μνημόνια και το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν και συμπλήρωσε πως «αφού οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν το θάρρος να διαπραγματευτούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως κάνω εγώ -που κάνω την Μέρκελ ό,τι θέλω-, θα διαπραγματευτώ εγώ και για την Ελλάδα, ώστε να την σώσω».
Φωνές μέσα από την Τουρκία κατηγορούν τον Ταγίπ Ερντογάν πως βοηθάει την Ελλάδα -ζητώντας την έξοδό της από την Ευρωζώνη- και του ζητούν να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη μέχρι να καταστραφεί εντελώς.
Αλλάχ Ακμπάρ!



Πηγή:
pitsirikos.net