Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

"Αναχώρησε για τις Βρυξέλλες ο Έλληνας Αρχιστράτηγος …Αναλαμβάνει επικεφαλής των Δυνάμεων της Ε.Ε!!"

Αναχώρησε για την πόλη των Βρυξελλών  ο Έλληνας Αρχιστράτηγος  Μιχαήλ Κωσταράκος που αναλαμβάνει την αρχηγεία των Ευρωπαϊκών Στρατιωτικών Δυνάμεων απο την 6η Νοεμβρίου και για τα επόμενα τρία χρόνια !


Να θυμίσουμε ότι ο Έλληνας Αρχιστράτηγος  εξελέγη  ομοφώνως  από τους   Στρατιωτικούς Διοικητές των Χωρών Μελών της Ε.Ε όπου δεν περνούν τα πολιτικά παιχνίδια που εξυπηρετούν Πολιτικά συμφέροντα !
mediadefaultimagesgeneral.michail.kostarakos

Ο Στρατηγός συνέδεσε το όνομα τους και τα σχεδόν τέσσερα χρόνια  στη ηλεκτρική καρέκλα του Α/ΓΕΕΘΑ  και άφησε Στρατιωτική Παρακαταθήκη για τους Μελλοντικούς Αρχηγούς !
ceb1ceb1ceb1dunami_delta

Λίγα απο τα Στρατιωτικά του έργα που ελπίζουμε να συνεχιστούν ήταν …Η δημιουργία της Δύναμης ΔΕΛΤΑ και οι Δεκάδες Ασκήσεις των Πυρπολητών που έστειλαν παντού το μήνυμα οτι το μακρύ Πολεμικό χέρι της Ελλάδας θα είναι παντού σε χρόνο μηδέν !
veteranos
Η Βολή των S-300  στο Πεδίο Βολής Κρήτης μετά απο  15 χρόνια αποθήκευσης …Ας ελπίσουμε να συνεχιστεί !
Η Διεξαγωγή της Διακλαδικής  Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013 -14   που ευτυχώς συνεχίζεται και σήμερα μετά από στασιμότητα για  πολλά -πολλά χρόνια !
Το ότι δεν άφησε τους  φερόμενους Συνδικαλιστές του Στρατού  να συν διοικήσουν το Στράτευμα που πολλοί απο τους σημερινούς Κυβερνώντες το επιθυμούσαν τότε ..Δεν τον γνωρίζουμε αν το επιθυμούν και σήμερα !
Πολλοί τον κατηγόρησαν οτι δεν βγήκε μπροστά όταν η Πολιτική Ηγεσία αποφάσισε να περικόψει τους μισθούς και τις συντάξεις των Στελεχών του Στρατεύματος …

(Θα δούμε τώρα και τα παλληκάρια της φακής αν θα αντιδράσουν στην επερχόμενη λαίλαπα των περικοπών και ίσως -ίσως των Απολύσεων που μεταφέρονται με επιφύλαξη !)
CP7QNE-WcAAd4Qh
Μεγάλη ήταν η Αγάπη του για  τους Υπαξιωματικούς και ήταν δικό του έργο η αναβάθμιση των Σχολών των Υπαξιωματικών σε τριετή φοίτηση …Μια αγάπη που σφραγίστηκε με την Ανέγερση  Ανδριάντα του Μονίμου Υπαξιωματικού στο  Άλσος του  Στρατού !
Από την νέα του Θέση  στην  Αρχηγεία ώς Επικεφαλής των Στρατιωτικών Δυνάμεων της Ευρώπης μιας Ευρώπης που θα κάνει και Επιχειρήσεις κατά των λαθροδιακινητών  με Στρατιωτικά μέσα ,ευελπιστούμε να βοηθήσει την Ελλάδα και τους Ακρίτες που ο Στρατηγός πάντα είχε στην καρδιά του …Ποτέ δεν θα ξεχάσει όπως πάντα έλεγε το πέρασμα απο το νησί της Χίου και τον νομό του Έβρου !
Στο καλό Στρατηγέ  !
Ο ΄ίδιος έγραψε στο τελευταίο του twitt επί Ελληνικού Εδάφους !
ZY-9OTho_400x400

Mikhail Kostarakos @Kostarakos

Σημερα το πρωι φεύγουμε για Βρυξελλες.Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους, συνεργάτες και συναδέλφους που στάθηκαν πλάι μας ολα αυτα τα χρόνια









Πηγή:
veteranos.gr