Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

"Έφτιαξαν το πρώτο Αντι-Drone όπλο που χρησιμοποιεί στοχευμένα ραδιοκύματα" (Βίντεο)

Μοιάζει με ένα όπλο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί χωρίς να ρίξει μια σφαίρα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα drones είναι αμφιλεγόμενα.
Είναι ένα χόμπι για κάποιους αλλά αντιμετωπίζεται με καχυποψία από κάποιους άλλους. Υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτική ζωή και υπήρξαν κυβερνητικές παρεμβάσεις όσον αφορά τα ένοπλα drones.

Νωρίτερα φέτος, ένας άνδρας στο Κεντάκι συνελήφθη αφού πυροβόλησε κατά ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον ουρανό, όταν αυτός ισχυρίστηκε ότι αιωρούνταν πάνω από το σπίτι του και βιντεοσκόπησε τις κόρες του.
Παρόμοιες ιστορίες έχουν αναφερθεί από το New Jersey και την ύπαιθρο της Καλιφόρνια, και οι εταιρείες έχουν λάβει ειδοποίηση. Ένας κατασκευαστής πυρομαχικών για λειόκαννα προσφέρει ακόμα και εξειδικευμένα πυρομαχικά για να πυροβολούνται τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αλλά μια άλλη εταιρεία έχει μια διαφορετική ιδέα…
Η Battelle, μια ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει την έδρα της στο Οχάιο, ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη μιας συσκευής που χρησιμοποιεί στοχευμένα ραδιοκύματα και άλλες μεθόδους για να χτυπήσει drones στον ουρανό.
«Αυτό είναι ακριβώς το είδος του εργαλείου που πρέπει να αντιμετωπίσει με ασφάλεια μια απειλή drone«, δήλωσε ο Dan Stamm, ανώτερος ερευνητής ο οποίος ηγήθηκε του έργου, σε ένα δελτίο τύπου. «Το DroneDefender μπορεί να βοηθήσει στην προστασία μας από εκείνους που μπορεί να επιθυμούν να μας βλάψουν».
«Μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις, από τον Λευκό Οίκο, στις βάσεις και πρεσβείες στο εξωτερικό, από τις φυλακές και τα σχολεία σε ιστορικούς χώρους”, δήλωσε ο Alex Morrow, τεχνικός διευθυντής του έργου. “Εύκολα και αξιόπιστα εξουδετερώνει την απειλή».
Η Batelle δήλωσε ότι το όπλο είναι εύκολο στη χρήση. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι το τελικό προϊόν θα είναι φθηνό, αν και καμία τιμή δεν έχει αναφερθεί επί του παρόντος.
To DroneDefender μπορεί να μοιάζει με ένα όπλο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί χωρίς να ρίξει μια σφαίρα.
Αντ “αυτού, το «όπλο» χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της διαταραχής της συχνότητας ελέγχου ραδιoφώνου για να αναλάβει τον έλεγχο των drones και να τα αναγκάσει να προσγειωθούν. Είναι νόμιμο στη χρήση σε αντίθεση με την κατάρριψη των drones στον ουρανό με συμβατικά όπλα που είναι παράνομη.
Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό βίντεο:





Πηγή:
guns-gr.com