Η περιοχή στο Γιόφυρο “μπλόκαρε” από τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα ενώ με απόφαση του συντονιστικού οργάνου ξεκίνησε η μηχανοκίνητη πορεία που κινείται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από την λεωφόρο 62 Μαρτύρων, την Καλοκαιρινού και τη Λεωφόρο Δικαιοσύης μέχρι την πλατεία Ελευθερίας και την Περιφέρεια Κρήτης.
Η πορεία των αγροτών προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της πόλης. Οι δρόμοι από το Γιόφυρο μέχρι την πλατεία Δικαιοσύνης είχαν κυριολεκτικά αποκλειστεί από τα αγροτικά οχήματα έχοντας δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου κυκλοφοριακό κομφούζιο. Την ίδια ώρα μεγάλος αριθμός αγροτών αδυνατούσε να προσεγγίσει την πλατεία Ελευθερίας  εξαιτίας του μπλοκαρίσματος ενώ η αυτοκινητοπομπή είχε ουρά μέχρι το … Γιόφυρο ! Χαρακτηριστικό είναι το ότι, ακόμη και μια ώρα αφότου είχαν φτάσει στην πλατεία τα πρώτα αγροτικά οχήματα, αγροτικά αυτοκίνητα εξακολουθούσαν να καταφθάνουν στο κέντρο του Ηρακλείου, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες για μεγάλη συμμετοχή στο σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο.
Άνδρες της Τροχαίας Ηρακλείου βρίσκονται σε Χανιώπορτα, Πύλη Ιησού, λεωφόρο Εθν.Αντιστάσεως, οδό Ιερωνυμάκη, και εκτρέπουν την κυκλοφορία προς άλλους δρόμους, ενώ αστυνομικές δυνάμεις διακριτικά επιτηρούν την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου, για το οποίο πάντως υπήρξε δέσμευση (που τηρείται) από τους αγρότες για ειρηνικό χαρακτήρα της κινητοποίησης.