Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

"Απειλούν με Κατάρριψη τα Ρώσικα μαχητικά Τούρκοι & NATO …Η Υποκρισία στο έπακρο!"

Απειλούν με Κατάρριψη τα Ρώσικα μαχητικά Τούρκοι & NATO …Η Υποκρισία στο έπακρο!
Τζον Κέρι: «Η Τουρκία θα μπορούσε να χτυπήσει το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας » (Αν τολμούσε βέβαια!)
Στο Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα , όταν ρωσικά πολεμικά παραβίασαν για δεύτερη φορά τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.


Επιδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη και έγινε σκληρή προειδοποίηση λέγοντας κατά λέξη «θα έχετε την ευθύνη ανεπιθύμητων συνεπειών».
Εν τω μεταξύ το NATO και οι ΗΠΑ καταδίκασαν τη Ρωσία.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι αφού επεσήμανε πως τον ανησυχεί ιδιαίτερα η παραβίαση του Τουρκικού Εναέριου Χώρου, είπε:
«Η Τουρκία θα μπορούσε να χτυπήσει το αεροσκάφος αυτό βάσει τα δικαιώματα που έχει. Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο έχουμε προειδοποιήσει νωρίτερα».
Ενώ σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτηρίστηκε απειλητική και ανεπιφύλακτη η παραβίαση του Τουρκικού Εναέριου Χώρου από ρωσικό πολεμικό.
Το NATO από την άλλη συγκλήθηκε σε επίπεδο πρεσβευτών έπειτα από έκκληση του γενικού γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ.
Σε ανακοίνωση που έγινε μετά τη συνεδρίαση, οι ενέργειες της Ρωσίας χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνες και ανεύθυνες οι πρωτοβουλίες της Ρωσίας στην περιοχή.
Ζητήθηκε από τη Ρωσία να τερματίσει παρόμοιες ενέργειες ενώ υπήρξε μήνυμα στήριξης προς την Τουρκία.
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.
Σχόλιο:Βέβαια ο ΥΠΕΞ των Αμερικανών Κέρι δεν άκουσε πότε τίποτε για τις καθημερινές Παραβιάσεις των Τούρκικων Οπλισμένων Μαχητικών του Εναέριου Χώρου της Ελλάδος μια Χώρας Μέλος του ΝΑΤΟ και κόπτεται για τη Συρία …Η Υποκρισία στο Έπακρο!





Πηγή:
veteranos.gr