Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

"Σ.Αραβία-Κατάρ παρέδωσαν Α/Α συστήματα στους ισλαμιστές με τη Ρωσία να δηλώνει υποστήριξη στους Χούτις και "no fly zone" στην Υεμένη" (vid, φωτο)

ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Α/Α ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ
Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ παρέδωσαν την πρώτη παρτίδα νέας γενιάς αντιαεροπορικών συστημάτων Stinger MANPADS στους ισλαμιστές της Συρίας με την αντίδραση της Ρωσίας να είναι άμεση αφού ειδοποίησε την Σ.Αραβία ότι θα υποστηρίξει τους Χούτις στην Υεμένη ενώ θα δημιουργήσει και "no-fly-zone" πάνω από τη χώρα ώστε να επικρατήσουν οι αντάρτες αν συνεχίσει να υποστηρίζει τρομοκράτες!
 
Κάτω από αυτή την εξέλιξη η Σ.Αραβία σε εικόνες που θα δείτε παρακάτω μετακίνησε Α/Α συστοιχίες στην Υεμένη!
 
Είναι φανερό πλέον πως η ρωσική στρατηγική στη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει και την Υεμένη αφού αν οι Χούτις κερδίσουν τότε θα ελέγξουν τα Στενά Bab al- Mandab που συνδέουν Ερυθρά Θάλασσα με Κόλπο του Άντεν ελέγχοντας τη ροή του πετρελαίου παγκοσμίως!
 
Υπενθυμίζουμε ότι η Σαουδική Αραβία έχει παραδώσει και νέα υπερσύγχρονα αντιαρματικά συστήματα BGM-71 TOW στους ισλαμιστές του FSA σε μια προσπάθεια ενίσχυσης τους κατά των συριακών και ρωσικών δυνάμεων.
 
Οι οργανώσεις που θα εξοπλιστούν από τη Σαουδική Αραβία θα είναι οι Jaish al-Fatah (Army of Conquest), FSA, Southern Front και όχι το ISIS και η al-Nusra Front ( οργανώσεις βιτρίνα του ISIS οπότε εκεί θα καταλήξουν τα όπλα)
 
Οι αρχηγοί των ισλαμιστών που πολεμούν τον Μ.Άσαντ παρέλαβαν από αντιπροσώπους του Ριάντ και της Ντόχα MANPADS τελευταίας γενιάς!
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σαουδική Αραβία είναι εκνευρισμένη επειδή τα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν τέσσερα διοικητικά κέντρα των ισλαμιστών στην Συρία τα οποία είχαν δημιουργηθεί και εξοπλιστεί από χρήματα της Σαουδικής Αραβίας ενώ ανάμεσα στους νεκρούς ισλαμιστές ήταν και πολλοί Σαουδάραβες στρατιωτικοί σύμβουλοι!
 
Η Ρωσία απείλησε το Ριάντ ότι "αν συνεχίσετε να υποστηρίζετε τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην Συρία και το Ιράκ, η Ρωσία θα υποστηρίξει τους αντάρτες στην Υεμένη"!
 
Η στρατιωτική υποστήριξη της Ρωσίας στους Χούτις δεν θα είναι μόνο εξοπλιστική αλλά θα δημιουργήσει "no-fly-zone" και πάνω από την Υεμένη προκειμένου να επικρατήσουν οι αντάρτες!
 
Για το λόγο αυτό η Σαουδική Αραβία σε εικόνες που θα δείτε παρακάτω μετακινεί συστοιχίες αντιαεροπορικών συστημάτων στην Υεμένη υπό τον φόβο ρωσικά μαχητικά Su-30SM και Su-34 να επιχειρήσουν από βάσεις του Ιράν και να τερματίσουν την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη! 
 
Τί συμβαίνει όμως στην Υεμένη; Στην Υεμένη έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ πολλών διαφορετικών ομάδων σπρώχνοντας τη χώρα στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.
 
Η κύρια σύγκρουση διεξάγεται μεταξύ των δυνάμεων που είναι πιστές στον πολιορκούμενο πρόεδρο Abdrabbuh Mansour Hadi, και εκείνες που είναι πιστές στους σιίτες Zaidi γνωστούς και ως Houthis, oι οποίοι ανάγκασαν τον Hadi να φύγει από την πρωτεύουσα Sanaa τον Φεβρουάριο.
 
Ταυτόχρονα στην Υεμένη δρα και ομάδα της αλ Κάιντα και ομάδα του ISIS ενώ ο Hadi υποστηρίζεται από τους Σουνίτες, από την πολιτοφυλακή "Λαικές επιτροπές Αντίστασης" και τοπικές φυλές.
 
Η κατάσταση περιπλέχθηκε περαιτέρω όταν οι αντάρτες περικύκλωσαν τον πρόεδρο με τον τελευταίο να ζητά από την Σαουδική Αραβία να παρέμβει και να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στους Χούτις. Ο συνασπισμός υπό την Σαουδική Αραβία περιελάμβανε τα κράτη του Κόλπου και τις χώρες Ιορδανία, Αίγυπτος, Μαρόκο και Σουδάν.
 
Ουσιαστικά η σύγκρουση μεταξύ Χούτις και της νυν κυβέρνησης είναι μια περιφερειακή σύγκρουση μεταξύ των Σιιτών που υποστηρίζονται από το Ιράν και τους Σουνίτες υποστηριζόμενοι από την Σαουδική Αραβία η οποία συνορεύει με την Υεμένη!
 
Τα κράτη του Κόλπου κατηγορούν το Ιράν ότι εξοπλίζει και χρηματοδοτεί τους Χούτις πράγμα που ισχύει αφού οι τελευταίοι έχουν στη διάθεση τους πυραύλους και εξοπλισμό ενώ έχουν σκοτώσει αρκετούς Σαουδάραβες.
 
Η Υεμένη είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας επειδή βρίσκεται στο Στενό Bab al-Mandab (Οι Πύλες των Δακρύων), μια στενή υδάτινη λωρίδα που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν μέσω του οποίου μεταφέρεται το πετρέλαιο φορτωμένο στα χιλιάδες τάνκερ.
 
Και αυτό ακριβώς που φοβάται η Σαουδική Αραβία είναι οι Χούτις να καταλάβουν το συγκεκριμένο πέρασμα και να απειλήσουν την ελεύθερη διέλευση πετρελαίου μέσω των Στενών!
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο αραβικός συνασπισμός υπό την Σαουδική Αραβία είχε καταλάβει ιρανικό πλοίο με 14 ιρανούς ναύτες φορτωμένο με οπλισμό που θα δινόταν στους Χούτις. Το ιρανικό πλοίο συνελήφθη 150 μίλια ανατολικά του οικισμού Salalah στο Oman.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση πάνω στο πλοίο βρέθηκαν 18 αντιαρματικοί πύραυλοι «KONKURS», 54 αντιαρματικοί πύραυλοι KORNET, 15 σετ μπαταριών, 4 συστήματα καθοδήγησης βολής, 5 μπαταρίες για αποστασιόμετρα και 3 εκτοξευτές και μπαταρίες γι αυτά.
 
Τέλος, υπάρχει και άλλο πεδίο σύγκρουσης αφού το Ιράν έχει ανακοινώσει την έναρξη δύο προγραμμάτων εξερεύνησης υδρογονανθράκων στο πεδίο Dorra που συνορεύει με Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ αγνοώντας το τελεσίγραφο από το Κουβέιτ να μην υπάρξει οποιαδήποτε ανάμειξη στην περιοχή χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.
 
Ακολούθησε διπλωματικό επεισόδιο με την Τεχεράνη να είναι ασταμάτητη αφού ανακοίνωσε διαγωνισμούς για την ανάπτυξη και εξερεύνηση πετρελαίου στην περιοχή μετά την άρση των κυρώσεων που του είχαν επιβληθεί λόγω του πυρηνικού του προγράμματος ακόμη και αν η περιφερειακή διαπραγμάτευση μεταξύ Ιράν-Σαουδικής Αραβίας και Κουβέιτ για το ζήτημα είναι ακόμη σε εξέλιξη...
 
Οι Α/Α συστοιχίες που μετακινεί η Σ.Αραβία στην Υεμένη

 
 
 
 
 
 
Τα όπλα του ιρανικού πλοίου που μετέφερε για τους Χούτις
 
CQJCmRZUAAAqopI
 
Οι Χούτις εξοπλισμένοι...
 
 
 
 
 
 
 
Πηγή:
defencenet.gr