Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

"«Εχθρική» χαρακτηρίζει και η Ελλάδα την τουρκική κατάρριψη του Su 24"

Την αλληλεγγύη της στην ρωσική κυβέρνηση εξέφρασε η Αθήνα, χαρακτηρίζοντας «εχθρική» την τουρκική ενέργεια και εκτιμώντας, όπως και η Μόσχα, πως τέτοιου είδους δράσεις έρχονται σε αντίθεση με κάθε διάθεση καταπολέμησης των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο  έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς  «εξέφρασε  εκ μέρους της ηγεσίας της χώρας τα συλλυπητήριά του για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου από την τουρκική πολεμική αεροπορία και για το θάνατο του ρώσου πιλότου εν ώρα εκπλήρωσης των καθηκόντων του για την καταπολέμηση της τρομοακρατίας στη Συρία».



Η Αθήνα είναι αλληλέγγυα με τις εκτιμήσεις του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που χαρακτηρίζει «εχθρικές» τις ενέργειες της Αγκυρας απέναντι στη Μόσχα και πλήρως αντίθετες με τους στόχους του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά το τραγικό συμβάν, ο Νίκος Κοτζιάς επεσήμανε πως η ειδικά η Αθήνα γνωρίζει καλά την προκλητική στάση της Αγκυρας, καθώς οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη συνεχίζονται εδώ και χρόνια, γράφει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ο έλληνας υπουργός τόνισε τη σημασία να αποκλιμακωθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, συμπληρώνοντας πως η κατάσταση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία και χωρίς επιπλέον βία. Παράλληλα διαβεβαίωσε τον Λαβρόφ ότι η Ελλάδα στηρίζει τις συνομιλίες της Βιέννης για την επίλυση του συριακού ζητήματος.





Πηγή:
gr.rbth.com