Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

"Η Ρωσία δημιούργησε το δικό της οργανισμό οικονομικής αξιολόγησης"

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκατερίνα
Τροφίμοβα, του ρωσικού οργανισμού αξιολόγησης
Η Ρωσία προέβη σε επίσημη έναρξη του δικού της οργανισμού αξιολόγησης για να αντισταθμίσει την επιρροή των δυτικών οργανισμών, που επιβάλλουν ολοένα τις πιο απαισιόδοξες προοπτικές και γραμμές, για τους ρωσικούς οικονομικούς οργανισμούς.

«Μετά την ολοκλήρωση της καταχώρησης της νομικής οντότητας , ο Οργανισμός Ανάλυσης, Αξιολόγησης και Πιστοληπτικής Ικανότητας (АКРА ή АCRA) ξεκίνησε τις επιχειρησιακές δραστηριότητές του», ανέφερε η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα.

Η ίδρυση αυτή είναι μία από τις πολλές προσπάθειες της χώρας για να καλύψει την κυριαρχία των τριών μεγάλων πιστωτικών οργανισμών, δηλαδή της Standard & Poors, της Moody και της Fitch.

Πρόεδρος της АКРА επιλέγηκε ο Καρλ Γιόχανσον, ο οποίος έχει 20ετή εμπειρία και Διευθύνουσα Σύμβουλος η Εκατερίνα Τροφίμοβα, πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής «Gazprombank».

Νωρίτερα η Τράπεζα της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι η χώρα χρειάζεται το δικό της πρακτορείο που να είναι «ανθεκτικό σε γεωπολιτικούς κινδύνους».

Η Μόσχα επέκρινε την απόφαση της S & P και Moody’s να καταχωρίσει την πιστοληπτική ικανότητα του χρέους της Ρωσίας σε επίπεδο «σκουπίδια», το οποίο χαρακτηρίστηκε ως πολιτικοποιημένη κατηγοριοποίηση.




Πηγή:
echedoros-a.gr