Υλικά
6-12 καθαρισμένα μήλα
1 κούπα βιολογικές σταφίδες
1/4 της κούπας νερό
1 κούπα φρεσκοσπασμένα καρύδια
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
1 κουταλάκι κανέλα γεμάτο
Παρασκευή
Βγάζετε τα κουκούτσια και τον σκληρό πυρήνα των μήλων και μετά τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζετε τις σταφίδες στον πάτο ενός μικρού δοχείου και τις καλύπτετε μόλις με νερό. Προσθέστε τα κομμάτια του μήλου πάνω στις σταφίδες και βράστε τα στον ατμό, σε όσο γίνεται πιο σιγανή φωτιά, για επτά λεπτά, ώσπου οι σταφίδες να μαλακώσουν και τα μήλα να είναι ακόμη σφιχτά.
Αναμειγνύετε στη συνέχεια με τα υπόλοιπα συστατικά και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Η συνταγή αυτή δίνει ένα ωραίο επιδόρπιο ή ένα θρεπτικό και νόστιμο κολατσιό. Οι ποσότητες αντιστοιχούν σε 4 μερίδες.
Πηγή:
xortosyntages.blogspot.gr
6-12 καθαρισμένα μήλα
1 κούπα βιολογικές σταφίδες
1/4 της κούπας νερό
1 κούπα φρεσκοσπασμένα καρύδια
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
1 κουταλάκι κανέλα γεμάτο
Παρασκευή
Βγάζετε τα κουκούτσια και τον σκληρό πυρήνα των μήλων και μετά τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζετε τις σταφίδες στον πάτο ενός μικρού δοχείου και τις καλύπτετε μόλις με νερό. Προσθέστε τα κομμάτια του μήλου πάνω στις σταφίδες και βράστε τα στον ατμό, σε όσο γίνεται πιο σιγανή φωτιά, για επτά λεπτά, ώσπου οι σταφίδες να μαλακώσουν και τα μήλα να είναι ακόμη σφιχτά.
Αναμειγνύετε στη συνέχεια με τα υπόλοιπα συστατικά και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Η συνταγή αυτή δίνει ένα ωραίο επιδόρπιο ή ένα θρεπτικό και νόστιμο κολατσιό. Οι ποσότητες αντιστοιχούν σε 4 μερίδες.
Πηγή:
xortosyntages.blogspot.gr