Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

"Για ενδεχόμενο πόλεμο Ελλάδος και Τουρκίας μιλάνε οι Ρώσοι!!"

Πολύ πιθανός εμφανίζεται από Ρώσους εδικούς  αμυντικούς εμπειρογνώμονες,  ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος ακόμα και στο άμεσο μέλλον.
Οι πληροφορίες τους εδράζονται καταρχήν στα συνεχόμενα/αναβαθμισμένα επεισόδια εισβολής μαχητικών αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο , όσο και στην  έντονη παρουσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην ίδια θαλάσσια περιοχή, αναφέρει ρωσική ιστοσελίδα .
Ειδικά οι Ρώσοι προβάλουν την πρόσφατη έκδοση σειράς  ΝΟΤΑΜ  από την Άγκυρα,  οι οποίες  επικαλύπτουν σαφώς ελληνικό εναέριο χώρο φτάνοντας  να «αμφισβητηθεί» ακόμη και το Άγιο Όρος.


Οι ΝΟΤΑΜ αυτές δεσμεύουν τρεις μεγάλες περιοχές στο Αιγαίο από την 1 Ιαν-31 Δεκ, 2016. Η νέα πρωτοβουλία της Άγκυρας έχει προκαλέσει  δικαιολογημένη αγανάκτηση της ελληνικής πλευράς.
Οι Ρώσοι αναλυτές με αρκετή δόση χιούμορ, τονίζουν την ανακάλυψη ακόμη και  «Τούρκων επιστημόνων», οι οποίοι ετοιμάζουν να αμφισβητήσουν νομικά , μεγάλες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου που περιλαμβάνουν σαφώς ελληνικά χωρικά ύδατα , όπως την  χερσόνησο του Άθω, το νησί της Λήμνου, την  Σκύρο, την Πάτμο, την Τήνο, την Μύκονο, και άλλα.


Την ίδια στιγμή η Άγκυρα ετοιμάζεται να « διεκδικήσει» επίσης με νομικά » όπλα»  και άλλα μέσα, ένα  μεγάλο κομμάτι του Αιγαίου «διαγράφοντας» από τον χάρτη την ύπαρξη του Καστελόριζου για να μπορέσει να υφαρπάξει τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή τα οποία αξίζουν πολλά  μα πάρα πολλά δις ευρώ.
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Η αιτία ενός πιθανού ελληνοτουρκικού πολέμου θα είναι η ανακήρυξη από την Τουρκία «Μεσογειακής ΑΟΖ»!!), αναφέρουμε λεπτομερώς τα σχέδια αυτά τα οποία είναι έτοιμα για «εφαρμογή».
Επίσης το ρωσικό αμυντικό ινστιτούτο τονίζει τον φρενήρη  εξοπλισμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με προγράμματα ιδιαίτερα σημαντικά και πολυδάπανα .
Από άρματα μάχης και πυραύλους σε συνεργασία με την Κίνα , έως οπλικά συστήματα νέας γενιάς και δορυφόρους, η Τουρκία « φωνάζει» ότι θέλει να κυριαρχήσει στην Ανατολική Μεσόγειο.
Τελευταίο επίτευγμα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας θα είναι το  τουρκικό ελικοπτεροφόρο «TCG Anadolu», το οποίο  θα είναι έτοιμο να πλεύσει στο Αιγαίο Πέλαγος το 2021.
Η Τουρκία επίσης συνεργάζεται ενεργά στο στρατιωτικό τομέα με κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ, και πιο πρόσφατα με την Κίνα, την Νότια Κορέα την Ιαπωνία  και την Ινδονησία.
Πρόσφατα ο τουρκικός στρατός αύξησε τις στρατιωτικές δυνάμεις του   και τα αποβατικά σκάφη  στην ζώνη ευθύνης της αποκαλούμενης «Στρατιάς του Αιγαίου»  (περίπου 160 χιλιάδες άτομα.)
Πολύ κοντά στα ελληνικά νησιά , σε μικρή απόσταση από τα ελληνικά νησιά η τουρκική ηγεσία έχει μεταφέρει  σχετικά πρόσφατα  120 μεγάλα και μικρά αποβατικά σκάφη .
Επίσης μεθοδικά εδώ και πολλά χρόνια έχει δημιουργηθεί το ζήτημα των «Γκρίζων ζωνών»,  το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα  μακροχρόνιο και άλυτο πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών .
Αυτό το ζήτημα πιθανότατα  θα οδηγήσει σε  καταστάσεις κρίσης, και στο  ξέσπασμα μιας σφοδρής  στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας .
Το θέμα αυτό συνδέεται με τις  ελληνοτουρκικές διαφορές στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου, την  υφαλοκρηπίδα και στον εναέριο χώρο , με αποτέλεσμα η Τουρκία να έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφείς τις  εδαφικές διεκδικήσεις της  εναντίον της Ελλάδας.
Η Αθήνα έχει επανειλημμένα εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία ενάντια στις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας. Αλλά το ΝΑΤΟ και η ΕΕ «αγνοούν» επιδεικτικά τις ελληνικές αιτιάσεις .
Τις Ελληνο-τουρκικές σχέσεις καθορίζουν επίσης οι  ανταγωνιστικές αντιθέσεις στο ζήτημα  των « εθνικών  μειονοτήτων» .
Η Δυτική Θράκη και τα Δωδεκάνησα «φιλοξενούν» Τούρκους σύμφωνα με την Άγκυρα , οι οποίοι πολύ συχνά «καταπιέζονται» (!!) από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση  . Όλες αυτές οι αντιφάσεις επιδεινώνουν την κοινή γνώμη στις δύο χώρες και  αποτελούν  επαναλαμβανόμενες προκλήσεις  από την Τουρκία με σκοπό την διεξαγωγή πολέμου με την Ελλάδα.
Παράλληλα, η τουρκική ηγεσία, ετοιμάζεται να εφαρμόσει στην Δυτική Θράκη  το μοντέλο που εφάρμοσε για την Βοσνία, Βουλγαρία, διογκώνοντας  τεχνητά το πρόβλημα των 90.000. Πομάκων της ελληνικής Θράκης.
Οι Πομάκοι  είναι οι Έλληνες που προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ. Ωστόσο, η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει μια αντι-επιστημονική άποψη της υποτιθέμενης τουρκικής καταγωγής τους. Έτσι, δημιουργεί νέες  εδαφικές διεκδικήσεις εντός του ελληνικού εδάφους .
Σύμφωνα με έρευνα της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, το 64% των Ελλήνων πιστεύει ότι στόχος της Τουρκίας είναι η  κατάληψη της ελληνικής Θράκης, αναφέρουν οι Ρώσοι.
Τουρκία και  Ελλάδα επτά φορές (1974, 1976, 1987, 1993, 1994, 1996, 1997) έφτασαν κυριολεκτικά  στα πρόθυρα πολέμου. Το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας είναι στην πρώτη θέση και επηρεάζει τα οικονομικά συμφέροντα των δύο κρατών. Γεωλογική έρευνα στο Αιγαίο Πέλαγος το 1973 αποκάλυψε την παρουσία εκεί  σημαντικών αποθεμάτων πετρελαίου .


Η  Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει την συνεκμετάλλευση του σε  καμία περίπτωση αναφέρουν οι Ρώσοι ειδικοί. Ταυτόχρονα, η Άγκυρα δεν φαίνεται να ανησυχεί για την ύπαρξη  κρατικής κυριαρχίας της Ελλάδας στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η εδαφική οριοθέτηση μεταξύ της Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος ορίζεται από τις Συνθήκες του Λονδίνου  του 1913, την Συνθήκη των Σεβρών του 1923, και την  συνθήκη ειρήνης με την Ιταλία το 1947. Ωστόσο, οι  εξωφρενικές απαιτήσεις της Άγκυρας αμφισβητούν την κυριαρχία επί περίπου 500 ελληνικών νησιών.
Στην πραγματικότητα, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το ήμισυ της εθνικής επικράτειας της Ελλάδα στο Αιγαίο Πέλαγος, είναι τουρκικό.
Στόχος της Άγκυρας είναι η  πλήρη κατάργηση όλων των συνθηκών που ορίζουν τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών και η επαναδιαπραγμάτευση τους. Η Τουρκία προσπαθεί να προκαλέσει  πρόβλημα ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων.
Επίσης   κατά καιρούς υπάρχουν προκλητικές εκκλήσεις από Τούρκους ιμάμηδες για την μετατροπή της  Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί. Γενικά η Τουρκία συντηρεί μεθοδικά ένα κλίμα έντασης , το οποίο το  «ανάβει» και το «σβήνει» κατά το δοκούν.
Συνοψίζοντας την κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες , διαφαίνεται καθαρότατα η πρόθεση της  ισλαμικής Τουρκίας να επιτεθεί στην χώρα μας με σκοπό την απόσπαση εθνικού εδάφους ,  το οποίο θα κατέχει σπουδαία οικονομική και γεωπολιτική σημασία για αυτούς.
Το λάθος για τους Τουρκομογγόλους  είναι ότι με τις έκδοση των πρόσφατων ΝΟΤΑΜ «προσέβαλαν» και το Άγιο Όρος, το οποίο αποτελεί το περιβόλι της Παναγιάς σε μια άτυπη επανάληψη της ιταλικής ιταμής προκλήσεως  το 1940.
Φαίνεται όλοι βάρβαροι το έχουν ως σχέδιο να «προσβάλουν»  πρώτα στην θρησκεία μας , μόνο που δεν γνωρίζουν με ποιες δυνάμεις τα έχουν βάλλει. Κακό του κεφαλιού τους.





Πηγή:
pentapostagma.gr