Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

"Ο Μ.Ομπάμα παρακάμπτει το Κογκρέσο για να ελέγξει την οπλοκατοχή ενώ οιΤεξανοί προειδοποιούν με επανάσταση"

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μ. Ομπάμα ανακοίνωσε τα σχέδιά του για  να αναλάβει μονομερή δράση για τον έλεγχο των όπλων στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις εκτελεστικές εξουσίες του ως προέδρου, παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι τυχόν «δραστικές ενέργειες» του Ομπάμα θα μπορούσαν να προκαλέσουν  κοινωνικές αναταραχές μεταξύ μεγάλου μέρους της χώρας, αναφέρει αμερικανικό δημοσίευμα .


Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων BBC News αναφέρει ότι ο Ομπάμα ανακοίνωσε στους Αμερικανούς πολίτες για το θέμα αυτό ,  ότι είχε λάβει πάρα πολλές επιστολές από  γονείς, και  εκπαιδευτικούς και παιδιά, οι  οποίοι του τονίζουν ότι επί της ουσίας δεν πράττει τίποτα απολύτως .
«Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε κάθε πράξη βίας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Τι γίνεται όμως αν δεν προσπαθούσαμε να σταματήσουμε ούτε μία τέτοια πράξη ; Τι θα συμβεί αν το Κογκρέσο έκανε κάτι,  οτιδήποτε,  για να προστατεύσει τα παιδιά μας από την βία των όπλων;» κατέληξε ο M. Ομπάμα.
Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι την    αδυναμία  του  να κερδίσει την υποστήριξη του Κογκρέσου για αυτό που αποκάλεσε ο ίδιος  « νόμος οπλοκατοχής με κοινή λογική», κάτι που ήταν ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση της προεδρίας του.
Η δημοσιογράφος Laura Bicker του BBC στην Ουάσιγκτον, τόνισε ότι ο Πρόεδρος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εκτελεστική εξουσία του σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των προϋποθέσεων  του ιστορικού για τους  υποψηφίους αγοραστές όπλων  από τις εταιρείες παραγωγής όπλων.
Ωστόσο, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει ο Αμερικανός Πρόεδρος την σθεναρότατη αντίσταση στα σχέδιά του, αναφέρει η ανταποκρίτρια .
Στο  Τέξας, ένας  νέος νόμος θα επιτρέπει την μεταφορά των  όπλων από τους Τεξανούς ,  στους γοφούς τους μέσα σε θήκη σε κοινή θέα,   προειδοποιώντας τον οποιονδήποτε ότι είναι οπλισμένοι.
Τον περασμένο μήνα ο αρχηγός της αστυνομίας του Τέξας, προειδοποίησε ο πρόεδρος που προσπαθεί να αφοπλίσει τους Αμερικανούς, κάτι το οποίο  θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και  επανάσταση εντός των ΗΠΑ.
Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες για την καθιέρωση αυστηρότερων νόμων ελέγχου των όπλων έχουν ναυαγήσει, παρά το μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν από επιθέσεις με όπλα.
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (   Ο Β. Πούτιν συνέστησε στους πολίτες των ΗΠΑ «να μην παραδώσουν τα όπλα τους»!! ), είχαμε αναφέρει ότι στο θέμα είχε παρέμβει ακόμα και ο  Ρώσος Πρόεδρος, ζητώντας  από τους Αμερικανούς , να υπερασπιστούν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό  τους και τα υπάρχοντά τους  έναντι μιας θανάσιμης δύναμης που  έχει εδραιωθεί στην αμερικανική κουλτούρα αν και  προστατεύεται από το  ιδρυτικό Σύνταγμα των ΗΠΑ του  1791.
Υπενθυμίζεται πως μετά το μακελειό στο Όρεγκον ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξοργισμένος δήλωσε πως «οι προσευχές δεν φτάνουν» και τάχθηκε εκ νέου υπέρ της αυστηροποίηση των νόμων οπλοκατοχής. Οι όποιες προσπάθειες του Ομπάμα για περιορισμό της οπλοκατοχής, βρήκαν απέναντι του τους Ρεπουμπλικάνους.

Η ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή σαφώς και πρέπει να σταματήσει στις ΗΠΑ , και τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχουν αυστηρότατα κριτήρια στην αδειοδότηση για την αγορά και χρήση  όπλων.




Πηγή:
pentapostagma.gr