Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

"«Επί ποδός πολέμου» οι αγρότες - και οι ένστολοι στους δρόμους - ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ"

Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών. Μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού

Με περισσότερα από 700 αγροτικά μηχανήματα και παρουσία εκατοντάδων αγροτοκτηνοτροφων από όλο τον νόμο, μετά από απόφαση της Παναιτωλοακαρνανικής Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα Αγροτών καταλείφθηκε ο κόμβος Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού όπου και αποκλείστηκε για πάνω από 2 ώρες.
Στη σύσκεψη της Σ.Ε. που πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο αποφασίστηκε:) Παραμονή στα μπλόκα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό.) Κηρύσσονται ανεπιθύμητοι όσοι από τους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο.) Κλείσιμο του κόμβου Κεφαλόβρυσου από 12:00-14:00 για το Σάββατο 23/1 και Κυριακή 24/1.


Μπλόκο στο Κάστρο. Οι αγρότες στο δρόμο
«Σφράγισαν» για δύο ώρες την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας και στο ύψος του Κάστρου διαμαρτυρόμενοι αγρότες.

Οι Βοιωτοί καλούν τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την πρόταση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και μαζί του να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση.




Στο πλευρό των αγροτών στάθηκαν βιομηχανικοί εργάτες του Αλουμινίου της Ελλάδας, αυτοδιοικητικοί, έμποροι και εργαζόμενοι στους Δήμους.

Οι αγρότες της Βοιωτίας σε Κάστρο και Θήβα δηλώνου
ν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους τις επόμενες ημέρες απειλώντας και με αποκλεισμό των παραδρόμων



Δελτίο Τύπου μπλόκου Προμαχώνα:

Στον απόηχο της κοινής συνέντευξης των Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Αγρότες είμαστε. Δεν είμαστε ηλίθιοι. Αυτά που ακούσαμε από τους υπουργούς, αν και προσπάθησαν να «ωραιοποιήσουν» την κατάσταση, επιβεβαίωσαν επί της ουσίας, το δίκαιο του αγώνα μας.
Τα «κροκοδείλια δάκρυα» της κυβέρνησης Τσίπρα δεν πείθουν κανέναν. Τους καθιστούμε άμεσα υπεύθυνους για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα.

Μένουμε πιστοί στον αγώνα μας. Μένουμε πιστοί στην υπόσχεση που δώσαμε στις οικογένειές μας, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν «καρεκλοκένταυρο» υπουργό, να μας καταστρέψει, να καταστρέψει το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του μοναδικού τομέα που μπορεί να φέρει την ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας.

Εγνατία

Περισσότερα από 6.500 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία της Εγνατίας και της εθνικής οδού στην Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να έχουν στήσει συνολικά 12 μπλόκα στην Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Ελλάδα. Τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων έδειξαν έμπρακτα σε πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλοι επαγγελματικοί φορείς. 

Μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού

Δεν είναι αστείο... Οι «δήμιοι» Τσίπρας, Αποστόλου, Κατρούγκαλος «αποκεφαλίζουν» τον γεωργό, τον κτηνοτρόφο, τον αλιέα. Το εντυπωσιακό, γεμάτο συμβολισμούς δρώμενο των αγροτών στο μπλόκο στο Κεφαλόβρυσο. Πρωτόγνωρη η συμμετοχή στην κινητοποίηση.





«Επί ποδός πολέμου» βρίσκονται όλοι οι μεσσηνιακοί αγροτικοί σύλλογοι, με προσυγκεντρώσεις που οργανώνουν σήμερα και αύριο στις κεντρικές πλατείες των κωμοπόλεων του νομού, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για ενιαία παμμεσηνιακή κινητοποίηση.


Αλεξανδρούπολη

Απόφαση για επανάληψη και αύριο του σημερινού αποκλεισμού, από τις 12 έως τις 2.00, του τελωνείου Καστανέων Ορεστιάδας, έλαβαν οι αγρότες του βορείου Έβρου, οι οποίοι το πρωί επέδωσαν ψήφισμα για τους λόγους της κινητοποίησής τους στις τελωνειακές αρχές, ζητώντας την κατανόηση και συμπαράστασή τους.

ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ




Βγαίνουν και οι ένστολοι στους δρόμους

Ο υπουργός Εργασίας το  μεσημέρι επισκέφθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να συναντηθεί με συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ. Παρουσία του υπουργού Νίκου Τόσκα, τους ενημέρωσε για τις προθέσεις του ως προς το ασφαλιστικό των αστυνομικών.

Οταν τους ανακοίνωσε ότι και οι ένστολοι να ενταχθούν στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα, οι συνδικαλιστές του απάντησαν: «Εντάξει, τότε θα λογαριαστούμε στο πεζοδρόμιο και όποιος κερδίσει». 




Πηγή:
anydaynews.blogspot.gr