Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

"Κλειστά λόγο εσχάτης προδοσίας! - Όλη η Ελλάδα στο πόδι!" (Πολλαπλό άρθρο)

Όλοι οι Λαμιώτες βγήκαν στους δρόμους - Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια κινητοποίηση (Βίντεο)

Για πρώτη φορά, έκλεισαν όλα τα καταστήματα και οι καφετέριες στη περιοχή

Χιλιάδες Λαμιώτες βγήκαν σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Οι κεντρικοί δρόμοι της Λαμίας κατακλύστηκαν από ανθρώπους και οχήματα που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση. Τρακτέρ, φορτηγά, λεωφορεία, ταξί, ασθενοφόρα,σχολικά λεωφορεία, πήραν μέρος στην μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας δημιουργώντας πραγματικό κομφούζιο.



Για πρώτη φορά, έκλεισαν όλα τα καταστήματα και οι καφετέριες ενώ και οι επιστημονικοί φορείς έκαναν καταλήψεις στους χώρους εργασίας τους.


Πηγή:
makeleio.gr

Οι αγρότες «κατέλαβαν» την Καλαμάτα- Επ' αόριστον κλείσιμο του Ασπροχώματος (φωτογραφίες και βίντεο)

Για δεύτερη φορά οι αγρότες της Μεσσήνης μπήκαν με τα τρακτέρ και τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο της Καλαμάτας, αφού πέρασαν από τον πεζόδρομο της Αριστομένους έκαναν κατάληψη στην κεντρική πλατεία της πόλης για αρκετές ώρας.
Πλέον δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν πίσω και θα κλείσουν τον κόμβο του του Ασπροχώματος επ' αόριστον.
Τέλος να σημειωθεί ότι το θέαμα ήταν πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Καλαμάτας αφού τα τρακτέρ ξεπέρασαν τα 200.
Video: 



Πηγή:
tharrosnews.gr



Βούλιαξε η Σπάρτη… 500 τρακτέρ και χιλιάδες πολίτες στους δρόμους (Βίντεο από ψηλά)

Η Σπάρτη και όλη η Λακωνία έστειλε το πιο δυνατό της Μήνυμα.

Μια Ιστορική στιγμή για την Σπάρτη. Η μεγαλύτερη απεργία όλων των εποχών σε συμμετοχή και παλμό. Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους και 500 τρακτέρ μέσα στον ιστό της πόλης.

ΌΛΑ τα καταστήματα κλειστά και μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση.

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και το μήνυμα ιστορικό και μεγάλο.








Ρεπορτάζ Φωτογραφίες Βίντεο
Γιάννης Παυλάκος

Δείτε βίντεο απο ψηλά  απο την είσοδο των αγροτών στην Σπάρτη




Πηγή:
report24.gr

Πρωτοφανής απεργιακή συγκέντρωση στη Βέροια (βίντεο - φωτορεπορτάζ)

 Μεγαλειώδης και πρωτοφανής στα χρονικά ήταν η απεργιακή συγκέντρωση της πλ. Δημαρχείου, στη Βέροια, στην οποία συμμετείχε το σύνολο, σχεδόν, των επιστημονικών, εμπορικών, εργατικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων της Βέροιας.


Γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, φορετεχνικοί, έμποροι και επαγγελματίες, ένωσαν τις φωνές τους με υπαλλήλους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με συνταξιούχους, κτηνοτρόφους, αγρότες, αλλά και επαγγελματίες στο κλάδο των μεταφορών, ταξί, αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικούς πράκτορες, αλλά και Σχολές Οδηγών. Μαζί με όλους τους κλάδους, άνεργοι, φοιτητές, αλλά και αντιεξουσιαστές.
Οι εκτιμήσεις μιλούν για 1.500 με 2.000 άτομα, τα οποία είτε είχαν προσυγκεντρώσεις και μετέβησαν με πορεία στην πλατεία (Εμπορικός Σύλλογος, Δικηγόροι, Γιατροί, Φαρμακοποιοί, Οδοντίατροι) ή συγκεντρώθηκαν αμέσως στην πλατεία.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, που συντόνιζε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, Δημήτρης Ταχματζίδης, έλαβαν το λόγο εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ωστόσο επικράτησε εκνευρισμός πριν την έναρξη, σχετικά με το ποιοι θα μιλήσουν.
Τον κύκλο των χαιρετισμών άνοιξε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, ενώ μίλησαν πρόεδροι και εκπρόσωποι από τους συλλόγους Γιατρών, Οδοντιάτρων, Κομμωτών, Εμπορικό Βέροιας, ΑΔΕΔΥ, Τουριστικών Πρακτόρων, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Φορετεχνικών, αγροτών, καθώς και από πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα. Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, Δημήτρης Ζυγουλιάνος. 
Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Βέροιας.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Πλ. Ωρολογίου.

Δείτε βίντεο και πλούσιο φωτορεπορτάζ:









Πηγή:
inveria.gr




Δεν έχει ξαναγίνει στην Αλεξανδρούπολη τέτοια απεργία 
Εικόνα γενικού ξεσηκωμού είχε η σημερινή κινητοποίηση στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.
Τα πάντα ήταν κλειστά και χιλιάδες κόσμου βγήκε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθεί για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και το ασφαλιστικό.

Αρχικά ο κόσμος συγκεντρώθηκε μπροστά στο Δημαρχείο και το Επιμελητήριο Έβρου όπου όσο περνούσε η ώρα βλέπαμε όλοι πως συμβαίνει κάτι χωρίς προηγούμενο. Δεκάδες αγροτικά οχήματα στάθμευσαν πάνω στη Λ. Δημοκρατίας καθώς και ταξί.

Την ίδια ώρα συνδικάτα και σωματεία μαζεύονταν μπροστά στο εργατικό κέντρο.

Γύρω στις 11:30 ο κόσμος από το Δημαρχείο κατευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο όπου η εικόνα ήταν πρωτοφανής.


Χωρίς προηγούμενο. Χιλιάδες κόσμου ....
Δημοσιεύτηκε από alexpoli.gr Alexandroupolis στις Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Πηγή:
paratolmosblog.blogspot.gr



Πρωτοφανής συμμετοχή στην απεργία στο Ρέθυμνο – Μεγάλες συγκεντρώσεις – Κλειστά τα καταστήματα

Με σχεδόν καθολική συμμετοχή στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η σημερινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση.

Δύο συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια έγιναν στην πόλη: το ένα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και όλων των επαγγελματικών φορέων στο Εργατικό Κέντρο και το δεύτερο στο δημαρχείο από το ΠΑΜΕ.

Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των κλάδων εργαζομένων κατέβηκαν στα δύο συλλαλητήρια, που ομολογουμένως είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορείες στους δρόμους της πόλης. Το συλλαλητήριο του ΕΚΡ είχε προορισμό το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ενώ κατέληξε ει στον κόμβο Ατσιποπούλου, τον οποίο έχουν αποκλείσει οι αγρότες.

Στη συγκέντρωση του ΕΚΡ συμμετείχαν ακόμα οι έμποροι, ο σύλλογος εστίασης και αναψυχής, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, φοιτητές, γιατροί καθηγητές και δάσκαλοι, συνταξιούχοι, βενζινοπώλες, φαρμακοποιοί.

Στην πόλη του Ρεθύμνου η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων είναι κλειστά με ελάχιστες εξαιρέσεις.




Α.Κ.

Πηγή:
GOODnet.gr


Φωτορεπορτάζ από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα





Πηγή:
radioevros.gr

''Βούλιαξε'' από απεργούς η Λάρισα! Χαμός από κόσμο στις συγκεντρώσεις

Όλη η Λάρισα απεργεί σήμερα, με την συμμετοχή των Λαρισαίων να είναι πάρα πολύ μεγάλη στις απεργιακές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις.
Οι περισσότεροι κλάδοι απεργούν και διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όλα έχουν ''νεκρώσει'' εκτος από τις πλατείες Κεντρική και Ταχυδρομείου, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι απεργοί.
Οι συμμετέχοντες στις συγκεντρώσεις είναι όλων των ηλικιών μέχρι και μαθητές.
Της πορειας που ακολούθησε ηγήθηκαν τα τρακτέρ και πίσω τους λαοθάλασσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης
Τέτοια συμμετοχή σε απεργία ειναι γεγονός ότι είχε να δει πολύ καιρό η πόλη. Δείτε τις φωτογραφίες της pressalarissa.




Πηγή:
pressalarissa.gr


Μεγαλειώδης πορεία ενάντια στο Ασφαλιστικό στα Γιαννιτσά

Εντυπωσιακή σε όγκο η  συγκέντρωση για το ασφαλιστικό στα Γιαννιτσά. Σύσσωμοι 26 φορείς από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και πλήθος κόσμου πραγματοποίησαν πορεία 3 χιλιομέτρων μέσα στην πόλη των Γιαννιτσών αντιδρώντας στο Ασφαλιστικό 








Πηγή:
logospellas.gr



Ηράκλειο: Εντυπωσιακό βίντεο από το κομβόι των αγροτών (βίντεο)




Δημοσιεύτηκε από Νίκος Μαραγκάκης στις Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Πηγή:
candianews.gr


Πηγή - Σύνταξη:
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ