Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

"Συνεχίζουν επ΄αόριστον στα μπλόκα οι αγρότες στο Γιόφυρο και Καρτερό-Χωρισμένη η Κρήτη"

Ειλημμένη απόφαση για τους αγρότες είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων τους με ενίσχυση των μπλόκων στο Γιόφυρο, τον Καρτερό και όλων όσων έχουν στηθεί σε όλη την Κρήτη!

Οι αγρότες μετά από τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών, παραμένουν στα μπλόκα στο Γιόφυρο και στην Εθνική Οδό Ηράκλειου - Ρεθύμνου στο ύψος του ΚΤΕΟ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για το πότε θα αποχωρήσουν.


Το βράδυ μάλιστα άναψαν φωτιές σε διάφορα σημεία στο Γιόφυρο, καλώντας ταυτόχρονα όλες τις παραγωγικές τάξεις να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική τους για να σταλεί ακόμη πιο ισχυρό το μήνυμα προς την κυβέρνηση.
Η οργή και η αποφασιστικότητα τους είναι τέτοια ώστε δε λείπουν οι προειδοποιήσεις για ακόμη δυναμικότερες ενέργειες. Δια στόματος Πριάμου Ιερωνυμάκη έγινε λόγος ακόμη και για απόβαση στην Αθήνα. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι αγρότες είναι έτοιμοι για όλα. Ενώ τόνισε πως ακόμη κι αν αποχωρήσουν κάποια στιγμή από τα μπλόκα, ανά πάσα στιγμή μπορούν να επανέλθουν το ίδιο δυναμικά!

Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο άμεσο μέλλον, καθώς οι πολίτες δε γλιτώνουν την ταλαιπωρία, αφού οι αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα, ανοίγουν για λίγη ώρα και περιοδικά την δίοδο για να περάσουν οι οδηγοί.

Οι αγρότες μάλιστα την Παρασκευή όπως επισημαίνει ο προεδρος της ΟΑΣΝΗ κ. Γιώργος Τζωρτζάκης, θα είναι πολύ περισσότεροι και θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Αυτό που επισημαίνουν είναι πως θα αποφασίσουν παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν, προκειμένου να εξυπηρετηθουν όσο το δυνατόν οι πολίτες. Ζητούν όμως ταυτόχρονα την κατανόηση των συμπολιτών.

Μεγαλειώδης κινητοποίηση
Νωρίτερα το πρωί εκατοντάδες αγροτικά οχήματα, 4Χ4, φορτηγάκια, τρακτέρ, ακόμη και... μηχανάκια επιστρατεύθηκαν, κατακλύζοντας το χώρο προσυγκέντρωσης που είχε οριστεί έξω από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στην λ. 62 Μαρτύρων.

Οι αγρότες από όλο το Νομό Ηρακλείου και όχι μόνο, ενώνοντας τις φωνές τους, ξεκίνησαν την πορεία τους μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Πολύς κόσμος στο πλευρό τους, με τους Ηρακλειώτες να στέκουν από τη μια και την άλλη άκρη των κεντρικών οδών από όπου πέρασε το...κομβόι διαμαρτυρίας. Τα καταστήματα στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κλειστά, στο Ηράκλειο, στηρίζοντας τον κοινό αγώνα όλη της κοινωνίας.

Σημειώνεται ότι η κατάληξη της πορείας ήταν τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Οι αγρότες μάλιστα παρκαρανε τα αυτοκίνητα τους στην παραλιακή κατευθύνονται στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησής όπου έδωσαν ραντεβού για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση  

Οι αγρότες πέρα από το παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο έχουν μπλόκα σε όλο το νησί.  Στο συλλαλητήριο αυτό συμμετειχαν αγρότες από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι.  Όμως ο κύριος όγκος των οχημάτων από τους άλλους νομούς παρεμεινε στα μπλόκα που έχουν στηθεί στο νησί. 

Αυτό που επιθυμούν άλλωστε είναι να υπάρχει κινητοποίηση σε όλη την Κρήτη. Έτσι μπλόκα υπάρχουν στον Κλαδισσό, τα «Μεγάλα Χωράφια», το Ατσιπόπουλο, στον Καρτερό, στις Αρχάνες, στον Άγιο Σώζοντα, στο Αρκαλοχώρι και σε άλλα σημεία. Ενώ έχουν κλείσει στα σημεία και οι παράδρομοι! 

Μπλόκο στο Ατσιπόπουλο
Κλειστή θα παραμείνει η Εθνική οδός στο ύψος του κόμβου Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου στη συνέλευση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Παράλληλα, έχουν αποκλείσει και τους παράδρομους που οδηγούν στην παλαιά Εθνική οδό, οι οποίοι όμως από το απόγευμα θα απεγκλωβίζονται από τα αγροτικά μηχανήματα και οχήματα ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες που διέρχονται το νομό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Γιώργο Βενετάκη όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφασίστηκε επίσης, από αύριο Παρασκευή να ενταθεί ο αγώνας τους με κύρια την απόφαση τους, η Εθνική οδός να παραμένει κλειστή για περισσότερες ώρες.




Πηγή:
creteplus.gr