Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

"ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΡΜΕΝΙΑΣ -ΤΟΥΡΚΙΑΣ"

Μια καινούργια είδηση που αυτή την φορά έρχεται από τα βορειανατολικά σύνορα έχει θορυβήσει την Άγκυρα, καθώς όπως φαίνεται η Ρωσία προχωρεί με σταθερά βήματα στην πλήρη περικύκλωση της Τουρκίας ενώ η οργή του Πούτιν κατά της Τουρκίας αντί να μειώνεται, εξ’ αιτίας τουρκικών προκλήσεων μεγαλώνει συνεχώς!


Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας του Νοτίου Τμήματος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ανακοινώσε ότι η Ρωσία χρησιμοποιώντας το στρατιωτικό αεροδρόμιο Erebuni της αρμενικής πρωτεύουσας θα αρχίσει από τις αρχές Μαρτίου εντατικές περιπολίες στα τουρκοαρμενικά σύνορα, παρακολουθώντας κάθε κίνηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Όπως αναφέρεται στην βάση του Erebuni έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολεμικών αεροσκαφών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου MİG-29, καθώς και πολεμικών ελικόπτερων τύπου, MI-8MT. Ειδικά για τα MİG-29 αναφέρεται ότι πρόκειται για τα τελευταίου τύπου της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ είναι εφοδιασμένα με όλα τα συστήματα επιθετικού πολέμου.


Τα σύνορα Αρμενίας – Τουρκίας είναι κλειστά από τότε που ανακηρύχτηκε η ανεξαρτησία της αρμενικής Δημοκρατίας ενώ οι σχέσεις των δυο χωρών παρά κάποιες προσπάθειες των Αμερικανών παραμένουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Τώρα με την έντονη παρουσία των Ρώσων η κατάσταση και εκεί αρχίζει να μυρίζει «μπαρούτι.»


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος



Πηγή:
nikosxeiladakis.gr